Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası

Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası -Zübeyde Süpürgeci, 100 metre tekerlekli sandalye koşusunda üçüncü oldu


İSTANBUL (A.A) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Sporcusu Zübeyde Süpürgeci, Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonasında 100 metre tekerlekli sandalye koşusunda üçüncü oldu.
     Bağcılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Hollandanın Stadskanaal şehrinde yapılan şampiyonada Süpürgecinin kategorisinde Finlandiyalı Amanda Kotaja ve Alman Yvonne Sehmischin ardından 18.38lik derecesiyle bronz madalya kazandığı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şampiyonada Hamide Kurtun T53 sınıfı bayanlar 200 metrede altın madalya kazanmasının ardından Süpürgecinin de Avrupa üçüncüsü olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     Çağırıcı, belediye olarak sporculara her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Sporcularımızdaki bu ışığı, yıllar önce tekerlekli sandalye ile Avrasya Maratonuna katıldıklarında görmüştük ve belediye olarak onlara her türlü desteği verdik. Onlar da bizim kendilerine olan güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadı. Hollandada elde ettikleri başarılar da bunun en güzel kanıtı oldu.
     Kurt ve Süpürgeciye bundan sonra da güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Çağırıcı, Sporcularımızın Londra Paralimpik Olimpiyatlarında da yüzümüzü güldüren başarılarla ülkemize büyük bir mutluluk yaşatacaklarına inanıyorum ifadesini kullandı.
     Açıklamada, daha önce Tunusta düzenlenen Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Oyunlarında birinci olan Süpürgecinin 29 Ağustosta Londrada gerçekleştirilecek Paralimpik Olimpiyatlarına katılma hakkı da elde ettiği kaydedildi.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER