Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan: Senelerdir verilen emek, 2012 senesinde meyvelerini vermeye başladı -Londra 2012 Paralimpik Oyunlarına rekor sayıda sporcuyla katıldık ve madalya sayımızı bir hay


ANKARA (A.A) - Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Senelerdir verilen emek, 2012 senesinde meyvelerini vermeye başladı dedi.
     Demirhan Şerefhan, 2012 yılını AA muhabirine değerlendirdi. 2012 yılının, çok iyi geçtiğini belirten Şerefhan, Londra 2012 Paralimpik Oyunlarına rekor sayıda sporcuyla katıldık ve madalya sayımızı bir hayli yükselttik. Bununla beraber birçok branşta Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler elde ettik. Senelerdir verilen emek 2012 senesinde meyvelerini vermeye başladı diye konuştu.
     Şerefhan, yıl sonuna doğru Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde Galatasaray ve Beşiktaş arasında yapılan maçın ertelenmesine neden olan şiddet olaylarının ise kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.
     Federasyon olarak, 2013 yılında dünyada ses getirecek önemli organizasyonlara evsahipliği yapacaklarını belirten Şerefhan, Bunlar arasında Adanada düzenlenecek Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası, İzmirde düzenlemeyi planladığımız Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası ve Antalyada yapacağımız Dünya Tekerlekli Sandalye Tenis Kupası var dedi.
     Şerefhan, ampute futbol branşında, 2013 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yeni bir işbirliği yapacaklarını ifade etti.
     TFF çatısı altında, Engelliler Koordinasyon Kurulunun oluşturulması için TFF yönetiminin karar aldığını söyleyen Şerefhan, Bu kararla oluşacak yeni kurulun, federasyonlarımızla işbirliği içinde sadece Türkiyede değil aynı zamanda tüm dünyada örnek alınacak projelere imza atacağına inanıyorum diye konuştu.
     Demirhan Şerefhan, 2012 senesinde sporcularımızın, antrenörlerimizin ve idarecilerimizin gösterdikleri performansı, 2013 senesinde artırarak göstereceklerine inanıyorum. 2013 senesinin camiamız için de hayırlara ve şampiyonluklara vesile olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER