Belediyeden cuma kılan cemaate seccade

Belediyeden cuma kılan cemaate seccade -Ereğli Belediyesince, cuma namazını camide yer bulamayarak dışarda karton üzerinde kılan cemaat için özel seccade yaptırılacak -Belediye Başkanı: Yağmurdan, güneşten ve kardan etkilenmey


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediyesince, cuma namazını camide yer bulamayarak dışarda karton üzerinde kılan cemaat için özel seccade yaptırılacak.
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclisi toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, cuma namazlarında camilerin dolması nedeniyle çok sayıda kişinin dışarıda namaz kıldığını söyledi.
     Vatandaşların genellikle kartonların üzerinde namazını kıldığını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:
     Bu konuda İlçe Müftülüğü ile görüşmeler yaptık. Cemaatin karton üzerinde namaz kılmaması için proje geliştirdik. Camilere özel seccade yaptıracağız. Yağmurdan, güneşten ve kardan etkilenmeyecek seccadeleri, ihtiyaç duyulan camilere dağıtılacak. Cuma günü namazını cami dışında kılacak kişiler, seccadesini görevliden alacak, namazını kıldıktan sonra da teslim edecek. Şu anda Müftülük bu konuda hazırlık yapıyor. Bize sayıyı bildirmelerinin ardından seccadeleri hazırlatacağız.
     Posbıyık, ayrıca, 25 Kasımda yapılacak Hamsi Festivalinin hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, Festivalimize Volkan Konak gelecek. Yürüyüş yollarına da mangallar konularak hamsi pişirilecek dedi.
     Gündem maddeleri görüşülen toplantıda, Ereğli Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ilgili komisyona havale edildi, belediyenin 2013 yılı ve izleyen iki yıl gelir-gider bütçeleri ile finansman ekonomik sınıflandırma bütçesi kabul edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Belediyeden cuma kılan cemaate seccade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER