Belediyenin dil şartına beraat

Belediyenin dil şartına beraat -Sur Belediyesine işçi alımında adaylara, Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça dillerinden en az birini bilme zorunluluğu getirerek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanan Belediye Başka


DİYARBAKIR (A.A) - Sur Belediyesine işçi alımında adaylara, Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça dillerinden en az birini bilme zorunluluğu getirerek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş beraat etti.
     Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Demirbaş ile avukatı Sertaç Eke, katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı duruşma sonrasında AA muhabirine açıklama yapan sanık Demirbaş, savunmasında, belediye olarak halka en iyi hizmeti vermekle mükellef olduklarını söylediğini aktardı.
     Savunmasında ayrıca, belediyeye farklı dilleri bilen personel almanın görevi kötü kullanmak olmadığını savunduğunu anlatan Demirbaş, Belediyenin dış ilişkiler departmanına İngilizce, Fransızca bilen personel alınırken ayrımcılık ve eşitsizlik olmuyor da Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça dillerini bilen personel alındığında mı ayrımcılık oluyor. Suç işlediğime inanmıyorum dedi.
     Demirbaş, yaptığı savunmanın ardından dosyayı inceleyen hakimin, hakkında beraat kararı verdiğini sözlerine ekledi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Demirbaşın belediyenin Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 85 işçinin alımıyla ilgili yüklenici firmayla yaptığı protokolde, hizmet alanı kapsamında çalıştırılacak işçilerin, Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça dillerinden en az birini iyi derecede konuşabilmeleri gerektiğinin zorunlu hale getirildiği belirtilmişti.
     Söz konusu şartın, ihale dokümanı içerisindeki şartnamelerde ve sözleşmelerde yer almadığı kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verilmişti:
     Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça dillerinden birini bilmeyen kişilerin mağduriyetine sebep olunduğu, bilenlere ise haksız menfaat sağlandığı, bu suretle müsnet suçun işlendiği anlaşılmaktadır. Şüpheli hakkında İçişleri Bakanlığınca ön inceleme yapılarak, soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir. Şüpheli, karara karşı Danıştay 1. Dairesine itirazda bulunmuş, Danıştay da bu itirazın reddine karar vermiştir.
     İddianamede, sanık Demirbaş hakkında, TCKnın 257/1. maddesinde yer alan Görevi kötüye kullanmak suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Belediyenin dil şartına beraat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER