Belekcehan Beldesinde tapu dağıtım töreni

Belekcehan Beldesinde tapu dağıtım töreni


YOZGAT (A.A) - Kadastro çalışmaları tamamlanan Akdağmadeni İlçesine bağlı Belekcehan Beldesinde tapu dağıtım töreni düzenlendi.
     Belekcehan Belediye Düğün Salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Garnizon Komutanı Üsteğmen Yusuf Özkan, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Yozgat Tapu Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, Yozgat İl Defterdarı Mustafa Işık ve çok sayıda davetli katıldı.
     Yozgat Valisi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, arazileri alıp satmada, kamuda iş yaparken veya devletin tanıdığı haklardan istifade ederken tapunun önemli olduğunu söyledi.
     Tapu Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, ise kadastro çalışmaları neticesinde 2600 parsel oluştuğunu, bunlardan 13ü orman, 100ü maliye hazinesi, 29ü Belekcehan Belediyesi, 2458i de vatandaşların adına tespit ve tescilinin yapıldığını anlattı.
     Belekcehan Belediye Başkanı Şahin Arısoy ise ilçenin Türkiyede en son kadastro çalışması tamamlanan bir yerleşim yeri olduğuna dikkati çekti. Arısoy, orman sınırları içerisinde kalan bir arazileri olduğunu vurgulayarak Orman kadastrolarının da tamamlanarak mülkiyetin hak sahiplerine verilmesini istedi.
     Konuşmaların ardından kadastro çalışmalarında emeği geçenlere görevlilere plaket takdim edilirken, tapular da hak sahiplerine protokol tarafından verildi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Belekcehan Beldesinde tapu dağıtım töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER