BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yeni cihaz

BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yeni cihaz -Hastaneye kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan yeni görüntüleme cihaz satın alındı


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan yeni görüntüleme cihaz satın alındığı bildirildi.
     BEÜden yapılan yazılı açıklamada, hastaneye Türkiyede sınırlı sayıda bulunan PET/BT (Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi) cihazı kazandırıldığı belirtildi.
     Maliyeti yaklaşık 2,5 milyon lira olan ve en son teknolojiye sahip cihazın kurulacağı alanın altyapı hazırlık çalışmalarının devam ettiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Hastanemizde PET/BT hizmetinin 2012 yılı kasım ayı itibariyle verilmeye başlanması hedeflenmiştir. Cihaz, tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açan, vücudumuzdaki organlar hakkında hem metabolik, hem de anatomik bilgi veren, en kapsamlı görüntüleme sistemidir. En yaygın kullanım alanları, kanserin erken teşhisi, yayılımın belirlenmesi, tedaviye cevabın değerlendirilmesi ve radyoterapi planlamasıdır. Bu görüntüleme tetkikinden yararlanan hastalar halen Ankara ve İstanbuldaki merkezlere gitmektedir. Hastanemize bu cihazın kurulmasıyla Zonguldakın yanında Kastamonu, Karabük, Bartın, Düzce ve Bolu gibi çok sayıdaki ildeki vatandaşlarımıza da hizmet verilebilecektir.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yeni cihaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER