Bigada Çanakkalenin dünü, bugünü ve yarını

Bigada Çanakkalenin dünü, bugünü ve yarını konulu konferans -AK Parti Çanakkale Milletvekili Kaşdemir: -Çanakkaleye değer katmak için çalışıyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Sosyo ekonomik açıdan Çanakkalenin dünü, bugünü ve yarını konulu konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkaleye değer katmak için çalıştıklarını söyledi.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Akademik Araştırmalar Topluluğu tarafından Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem Yaman Amfisinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir katıldı.
     Kaşdemir, kalkınmışlık sıralamasında 81 il içinde 14ncü sırada yer alan Çanakkalenin ulaşım sorununun çözümüyle ekonomisinin ve turizminin canlanacağını belirterek, Devlet politikası olarak yeni teşvik sistemiyle bölgeler ve iller arasındaki rekabeti eşit hale getirmeye çalışıyoruz. Çanakkale, bölgesel kültür,iklim ve demokratik anlamda farklı özelliklere sahip bir ilimiz. Hedefimiz, eğitim ve turizm kenti olan Çanakkalede özellikle kültür turizmini ortaya çıkarmak ve yatırımlar gerçekleştirmektir dedi.
     Çanakkaleye değer katmak için çalıştıklarını dile getiren Kaşdemir, Çanakkale Savaşlarının bölgede yapılmasının kent için avantaj sağladığını bildirdi.
     Kaşdemir, Truvayı önemsediklerini, Çanakkaleyi bir paket halinde tanıtmak istediklerini ifade ederek, Çanakkalede turistleri tutamıyoruz. Gelibolu Yarımadasını canlandırmak, yapılacak Truva Müzesi ile burada turistleri tutmak amacındayız diye konuştu.
     Konferansa, Kaymakam Fatih Genel, ÇOMÜ Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Acer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cabir Kaşdemir ile öğrenci ve davetliler katıldı.
     (STA-BYR-HRN)
<< Önceki Haber Bigada Çanakkalenin dünü, bugünü ve yarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER