Bigada atık su arıtma tesisi protokolü

Bigada atık su arıtma tesisi protokolü imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Kanalizasyon Şebeke ve Atık Su Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesinin finansmanının sağlanması amacıyla, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının garantörlüğünde, Japonya Uluslararası işbirliği ajansı (JICA) ile İller Bankası yetkilileri arasında anlaşmanın imzalandığını söyledi.
     Özkan, İller Bankası ile Japon Uluslararası İş Birliği Ajansı arasında hazine garantili kredi sözleşmesi kapsamında, 7 yıl geri ödemesiz, 25 yıllık sabit ödeme koşullarında düşük faizle 12 milyar 784 milyon Japon yeni tutarında kredi anlaşmasına imza attı.
     Biganın önemli bir çevre sorununu çözmek için Türkiyede ilk kez bir belediyenin, orta ve küçük ölçekli belediyelere verilen krediyi kullandığını belirten Özkan, 20 mayıs 2014te projenin tamamlanacağını belirtti.
     İmza törenine, İller Bankası Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı Proje Yönetim Müdürlüğü uzmanları, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke ve Proje Sorumlusu Rüya Arslan katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bigada atık su arıtma tesisi protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER