Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Çeşmealtı köyü bilinçli gübreleme yapacak


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, gübreleme kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Meyve Bahçelerinde Gübreleme" kursu sona erdi.
     Çeşmealtı Köyü Düğün Salonunda yapılan sertifika törenine Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ceylan, Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit Ortan, Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ramazan Tasar, Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül, AK Parti İlçe Koordinatörü Hasan Sepici, Eğitimci Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Can, Özel tarım danışmanları ve kursiyerler katıldı.
     Törende, kursa katılan üreticilerin kurs süresince salonda ve arazide yaptıkları çalışmaların gösterildiği görsel sunum izletildi.
    
     -"Herkes Onu okuyor" yarışmasının ödülleri verildi-
    
     Bigada "Herkes Onu okuyor" isimli yarışmada dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.
     Sınav şeklindeki yarışmaya katılan bin 800 kişiye Dr. Reşit Haylamazın "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimizin (SAV) Hayatı" kitabından sorular yöneltildi.
     Çanakkale Eğitimciler Derneği (ÇED) tarafından düzenlenen, Çanakkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen yarışmasında dereceye girenler için Biga Belediye Kültür Sarayında ödül töreni yapıldı.
     Törene, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Peygamberin gençleri çok önemsediğini belirterek, gençlerin, Peygamberi tanıma, okuma ve anlaması yolunda vesile olan öğretmenleri kutladı.
     Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
    
     -Biga Belediyesi, Çanakkale Şehitlik gezilerine başladı-
    
     Biga Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlik gezileri başladı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özkan, profesyonel alan kılavuzu eşliğinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki gezi noktalarına mayıs ayı boyunca vatandaşların katılabileceğini duyurdu. Özkan, şehitlik gezilerine katılmak isteyen vatandaşların başvurularını Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılabileceklerini bildirdi.
    
     -Atletizm geliştirme projesi yarışmasında bölge birincisi Bigadan-
    
     Sakaryada düzenlenen "Atletizmi Geliştirme Projesi" bölge birinciliğinde Yeniceköy Ortaokulu öğrencisi İbrahim Tabak, bin 500 metreyi 4 dakika 53 saniyede koşarak bölge birincisi oldu.
     Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu Müdürü Musa Çetin, İstanbul, Çanakkale, Sakarya, Düzce, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Edirneden katılan atletlerin yarıştığı, "Atletizmi Geliştirme Projesi- yarışmalarına 4 takım ve 16 sporcu ile katılan Çanakkale İl karmasına Bigadan 10 sporcunun yer aldığını söyledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER