Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Selam filmi gösterime girdi


ÇANAKKALE (A.A) - Dünyanın 3 farklı kıtasında çekilen ilk Türk filmi olan Selam filmi Bigada gösterime girdi.
     Biga Gülez Sinema yetkilisi Nesrin Sabancı, 2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Selam filminin, sinemaseverlerle buluştuğunu söyledi.
     Filmin her gün, 11.15, 13.15, 15.15, 17.15, 19.15 ve 21.15te izleyiciyle buluşacağını ifade eden Sabancı, 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filminin, 35 yıl aradan sonra Afganistanda çekilen ilk yabancı film olduğunu bildirdi.
     Filmin 3 hafta boyuncu gösterimde kalacağını belirten Sabancı, talep olması durumunda bu sürenin uzatılacağını kaydetti.
     Biga İş Adamları Derneği (BİAD) Başkanı Habib Yeni de, dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan filmi üyeleriyle izlediklerini belirterek, Çok beğendik. İbret alınması gereken bir film dedi.
    
     -Çanakkale Okuyor kampanyasında birinci oldu
    
     Biga İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Kaya, Çanakkale Okuyor kampanyasında, 7 bin öğrenci arasından birinci olarak, altınla ödüllendirildi.
     Çanakkale Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Zengin, yaptığı açıklamada, Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, N-T kitap kırtasiye, Çanakkale Eğitimciler Derneği ve Genç Sinerji öğrenci topluluğu tarafından hayata geçirilen projenin, Çanakkalede bulunan tüm lise ve üniversite öğrencilerini kapsadığını söyledi.
     Türkiye Okuyor Kampanyası doğrultusunda yeni yetişen ve geleceğin teminatı olan nesile okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile Dr. Reşit Haylamazın, Gönül Tahtımız Eşsiz Sultanı Efendimiz kitabından, ödüllü sınav yapılacağını ifade eden Zengin, sınavın 19 Nisanda Biga Atatürk Anadolu Lisesi ve Sakarya İlkokulunda yapılacağını bildirdi.
     Zengin, Sınava katılmak isteyenlerin, Biga Belediyesi Ada Bilgi Kültür ve Sanat Evine ya da Çetinkaya Kırtasiyeye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Dereceye giren öğrencilere, Samsun Galaxy S3, İpad2, Notebook, tablet PC, dijital fotoğraf makinesi, kol saati, MP 4 çalar ve MP 3 çalar hediye edilecek dedi.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER