Bigaya gelen Suriyeli ailelere sosyal marketten

Bigaya gelen Suriyeli ailelere sosyal marketten destek -Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Biganın köylerine yerleştirilen 14 ailenin giyim ihtiyaçları, sosyal marketten karşılandı


ÇANAKKALE (A.A) - Suriyedeki iç savaştan kaçan ve Biga ilçesine gelen ailelerin, giyim ihtiyaçları sosyal marketten karşılandı.
     Biga Kafkas Kültür Derneğinin girişimleriyle Suriyeden gelen 14 aileden 44 kişi, İdriskoru, Cihadiye, Aşağıdemirci, Osmaniye ve Kahvetepe köylerindeki boş evlere yerleştirildi. Ailelerin giyim ihtiyaçları da sosyal marketten karşılandı.
     Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Harun Şiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeden gelen 3 aileyi Aşağıdemirci, 3 aileyi Osmaniye, 3 aileyi İdriskoru, 3 aileyi Kahvetepe, birer aileyi de Dereköy ile Cihadiye köyüne yerleştirdiklerini söyledi. Toplam 44 kişinin ilçeye geldiğini ifade eden Şiren, gelenlerin bazılarının parçalanmış aile olduğunu kaydetti.
     Şiren, Kiminin kızı Kayseride, kiminin annesi Suriyede kalmış durumda. Kafkas Dernekleri Federasyonunun (KAFDER) organize ettiği misafirlerimize boş evlerimizi tahsis ettik. Ailelerin eğitim düzeyleri son derece yüksek. Onların eğitim düzeylerine yönelik imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Suriyeden gelen misafirlerimizin arasında mühendisler ve öğretmenler de var dedi.
     Suriyeden gelen katip emeklisi Cemalettin Thaous da Sizler televizyonlarda her akşam orada yaşanan dramı izliyorsunuz diye konuştu. Evlerini, paralarını her şeylerini Suriyede bırakıp geldiklerini belirten Thaous, şöyle konuştu:
     Evlerimiz patlatıldı, canımızı kurtarmak adına Türkiyeye geldik. Ülkemizi bıraktık diye üzülüyorduk ancak burada ikinci bir vatan bulduk. Canın ötesinde her şey boştur. Biga halkının ilgi ve alakasından dolayı son derece müteşekkiriz. Sosyal markette ve karşılaştığımız olaylara baktığımda, bizi başlarının üzerine koydular. Bu hizmeti bize sunan Biga Kaymakamı Fatih Genele teşekkür ederiz. Suriyeden kendi evimizden çıktık, yine kendi evimize geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devletine minnettarız. Bizlere orada yaşadığımız acıları ve sıkıntıları unutturdular. Bu yaşımda ağlamak geliyor içimden, teşekkür ederim.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigaya gelen Suriyeli ailelere sosyal marketten Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER