Bilecikte evde sağlık hastalarına ziyaret

Bilecikte evde sağlık hastalarına ziyaret


BİLECİK (A.A) - Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından evde sağlık hizmeti alan hastalar ziyaret edildi.
     Genel Sekreter Mustafa Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Nihal Akpınar ve Alparslan Fedayi Çalta, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Osman Nuri Arı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Duygu Sağlam ile personel, ilk olarak İstiklal Mahallesindeki 86 yaşındaki Ulviye Ayası ziyaret etti.
     Daha sonra Cumhuriyet Mahallesindeki 92 yaşındaki Fahriye Ozalı ziyaret eden Yılmaz ve beraberindekiler, hasta ve hasta yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Devletin imkanlarının sonsuz ve sınırsız olmadığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Hangi imkanı, hangi hizmeti kullanıyorsak kullanalım, suyu ve elektriği tasarruflu kullanmamız gerektiği gibi sağlık hizmetini de aynı şekilde kullanmalıyız. 112 Acil servisini gereksiz aramamak lazım. 112 gereksiz bir vakaya gittiği zaman diğer tarafta insanlar ambulanssızlıktan hayatını kaybedebilir. Evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen bir vatandaşımız belki ayda daha fazla hizmet alacakken, gereksiz yere çağrılmalardan dolayı belki ayda bir defa hizmet alabilecek. Gerekli hizmet yapılamayacak. Her konuda olduğu gibi yapabiliyorsak kendimiz yapabilmeliyiz. Böylece insanlarımıza daha fazla zaman ayırabilelim. Gerçekten evde hastaya bakmak o ev için bir yıkım. Psikolojik açıdan zorlanıyorlar, işlerini erteleme zorunda kalıyor ve sosyal aktiviteleri olmuyor. Görevli arkadaşlarımızın yatalak hastalarımızı ziyaret edip, dertlerine defa olması onları en azından soluklandırıyor. Evde sağlık hizmetleri dualı bir iştir.
     Dr. Akpınar, hasta ve hasta yakınlarına çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte evde sağlık hastalarına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER