Bilecikte iş gücü piyasası talep araştırması

Bilecikte iş gücü piyasası talep araştırması tamamlandı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte iş gücü piyasası talep araştırmasının tamamlandığı bildirildi.
     Vali Yardımcısı Hasan Kayhan yaptığı açıklamada, Bilecikte iş gücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla 2012 yılında iş gücü piyasası talep araştırmasının tamamlandığını söyledi.
     İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması için iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesi ve buna uygun politikaların geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kayhan, şunları kaydetti:
     Bilecik genelinde açık iş oranı yüzde 3.5 olarak hesaplandı. Sektörler itibariyle bakıldığında en yüksek açık iş oranı yüzde 36.4 ile bilgi ve iletişim sektöründedir. Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde ise yüzde 18.4 oranında açık iş oranı vardır. İnsan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründe ise rakam yüzde 10.5tir. İl genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş meslek, porselen ve seramik eşyası imal işçisi, seramik işçisi, gazaltı kaynakçısı, mermer işçisi, mermer blok kesme makinesi operatörüdür. Öte yandan en yüksek istihdam artışı olacak üç sektör ise yüzde 11.8 ile insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri, yüzde 10.1 ile inşaat sektörü ve yüzde 7.4 ile de idari ve destek hizmet faaliyetleri sektörüdür.
     Kayhan, mermer işçisi, yaşlı bakım elemanı, temizlik görevlisi, iplikçi ve çocuk gelişim elemanı mesleklerinin 2013 yılı haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artışı beklentisinin olduğu ilk beş meslek olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte iş gücü piyasası talep araştırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER