Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Çiftçilere bitki koruma ürünleri eğitimi


BİLECİK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere bitki koruma ürünleri uygulama belgesi eğitimi düzenlendiği bildirildi.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Koyunköy, Kurtköy, Küplü, Okluca, Örenköy, Pelitözü, Erkoca, İlyasbey ve Ulupınar köylerinde çiftçilerin katılımıyla tarımsal üretimde karşılaşılan hastalık ve zararlılarla kimyasal mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin nasıl uygulayacağının anlatıldığı kaydedildi.
     Eğitimlerin, merkeze bağlı belde ve köylerde devam edeceği bildirildi.
     Ayrıca, Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile İlköğretim Okulları 3 ve 4. sınıf öğrencilerine gıda hijyeni hakkında bilgilendirme toplantılarında, gıda alırken, saklarken ve tüketirken yapılması gerekenler ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında eğitim verildiği ifade edildi.
    
     -Yoksulluğa karşı bizim tavrımız projesi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin projesi kapsamında Romanyadan Bilecike gelen öğretmenler, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetiki ziyaret etti.
     Tetik, belediyenin eğitime vermiş olduğu öneme vurgu yaparak, geniş bir yelpazede hizmet sunduklarını söyledi.
     Belediye Başkanı Selim Yağcının, seçildiği günden itibaren eğitime büyük önem verdiğini belirten Tetik, Farklı ülkelerden, farklı düşüncelerden, farklı kültürden insanların bir arada olması önemli ve mutluluk vericidir. Farklı ülkelerden insanlar sanal ortamda, internet üzerinden görüşüyorlar ama böyle yüz yüze görüşmek ayrı bir olgu dedi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER