Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecikte İl Koordinasyon Kurulu toplantısı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.
     Vali Akpınar, İl Özel İdaresinde düzenlenen toplantıda, ilde kamu yatırımlarının devam ettiğini belirterek, yapılacak yatırımlarla birlikte Bilecikin gelişeceğini söyledi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da bir bölgenin sağlıklı gelişebilmesi için mutlaka bütün organlarının eş güdümü içerisinde çalışmasının büyük öneminin bulunduğunu kaydetti.
     Üniversite olarak kendilerine düşen görevi yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle devam etti:
     2013 yılı bütçemiz 50 milyon lira civarında ve bunun içerisinde 20 milyon lira yatırım bütçemiz var. Burası tarih ve kültür mekanı. Bu yıl 4 fakülte ve 2 yüksekokul açarak eğitim öğretime devam edeceğiz. Şu an potansiyel olarak Bilecik bölgesine önümüzdeki yıl 2 bin 500 yeni öğrenci ve bin civarında da öğretim üyesi ile personel getirebilme kapasitesine, imkanına sahibiz ancak bunların gelebilmesi beraberinde sosyal, kültürel ve istihdam gibi pek çok sorumlulukları da getiriyor. Çözmemiz gereken bir yol meselemiz var. Öğrencilerimiz şehirlerarası yolda bırakılmaktan mustaripler. Öğrencilerimizden birisine olumsuz bir şey olursa bunun üzüntüsü bizi rahatsız eder. Bu kadar çok öğrenci trafiği ile birlikte şehrin kültürel yapısının etkilenmemesi mümkün değil. Kendi ailelerinin doğal ortamından, sevgisinden, himayesinden kopmuş olarak tek başlarına şehre gelen çocuklar eğer gereken ilgi ve şefkati göremezlerse kontrolsüz davranışlar sergilemeye başlar. Davranışlar şehrin doğal dokusuyla uyumsuz hale geldiği zamanda problemler yaşanır. Ve istemediğimiz neticelere neden olur. Bu öğrenci akışıyla birlikte yasa dışı organizasyonların da ilgisi artar. Bu çocuklarımızı burada sağlıklı ve huzurlu mekanlarda istihdam edecek başta barınma olmak üzere sosyal ve kültürel mekanlar ile davranış kültürünü canlı tutacak yeni çalışmalara, projelere ihtiyacımız var. Bunların hepimizin ortak sorumluluklarıdır. Bu konuda gelişme kaydedebilirsek kısa sürede şehrin nitelikli nüfusunda yoğun artışlar sağlamaya devam edeceğiz.
     Kamu kurum ve kuruluşların 2013 yılı yatırım programında toplam 306 projenin yer aldığı, projelerin toplam tutarının 1 milyar 852 milyon 850 bin lira ve 2013 yılı toplam ödeneğin 71 milyon 475 bin lira olduğu bildirildi.
     Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
    
     -Bilecik İl İdare Şube Başkanları Toplantısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Vali Halil İbrahim Akpınar, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güzel bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Vali Akpınar, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları Toplantısında, devlet dairelerinin mümkün olduğunca temiz, bakımlı ve düzenli olmasına dikkat edilmesini gerektiğini kaydetti.
     Kurumlara gelen vatandaşların sorunlarının dinlenmesi ve çözülmesi konusunda yol gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Akpınar, şöyle konuştu:
     Kamu hizmetleri etkin, verimli ve düzenli şekilde yerine getirilmelidir. Engelli, yaşlı ve hamile gibi vatandaşlarımızın işleri öncelikli olarak yapılmalıdır. Personellerin kılık kıyafetinin bakımlı ve temiz olmasını sağlayalım. Mesai saatlerine ve resmi araçların hiçbir şekilde özel işlerde kullanılmamasına riayet edelim. Kurumlar arası yazışmalara süresi içinde cevap verelim. Milli ve dini bayramlara önem verelim. Kamu kurumlarında sigara yasağına uyalım. Dairelerde sigara içirtmeyelim, bu konuda tolerans göstermeyelim. Sigara yasağına uymayanlar hakkında cezai işlem uygulamanın yanında gerekirse disiplin cezası da verilebilir.
     Toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER