Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulunda İngilizce

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulunda İngilizce kursu


BİLECİK (A.A) - Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu öğrencileri yabancı uyruklu eğitimciler eşliğinde İngilizce öğreniyor.
     Bilecik Özel Sevgi Çiçeği Okulu Müdürü Veli Arısoy, öğrencilerin Şubat tatilinde daha verimli geçirebilmek için farklı bir yöntemle İngilizce kursu düzenlediklerini belirtti.
     Öğrencilere, yabancı uyruklu eğitimciler sayesinde İngilizceyi sevdirmeyi hedeflediklerini anlatan Arısoy, Eğitimde inovasyon olarak adlandırdığı yöntem sayesinde öğrencilerin İngilizceyi daha çok sevdiğini bildirdi.
     Arısoy, şöyle konuştu: Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu olarak, Şubat tatilinin 5 gününü öğrencilerimize ayırdık. Gerek kendi bünyemizdeki Türk ve Azeri öğretmenlerimiz, gerekse ABD, Gana, Nijeryadan 5 öğretmen arkadaşımız 1. kademe tabir ettiğimiz 1. 2. 3. 4. sınıfı öğrencilerimize İngilizce kursu veriyorlar. Derse giren öğretmenlerimiz kesinlikle Türkçe konuşmuyorlar ve öğrencilerimiz de bu kurala uyuyor. Bu kurslarda ağırlıklı olarak temel bilgiler eğitimi ve pratik yapılıyor. Dolayısıyla İngilizceyi 5 gün daha öğrencilerimizle pekiştirme fırsatı oluyor. Özel okul olduğumuz için İngilizceye çok önem veriyoruz. 5. sınıflarımızda haftada 15 saat İngilizce dersleri var ayrıca sportif faaliyetlere ve kulüp çalışmalarına çok önem veriyoruz. Burada öğrencilerimiz hem spor etkinlikleri, hem müzik ve çeşitli etkinliklerle İngilizceyi de daha eğlenceli bir ortamda öğrenme fırsatı buluyorlar. Ayrıca eğitimcilerimizin yabancı uyruklu olmaları öğrencilerimizin İngilizceyi öğrenmelerinde çok daha etkili oluyor. Öğrenciler yeni bir yüz, farklı bir kültür ve yöntemle İngilizceyi severek öğreniyorlar. Ben buna, eğitimde inovasyon diyorum. Yani, burada öğrencilerimize İngilizceyi farklı bir kültür, yeni bir yüz ve değişik bir aksanla daha orijinal bir eğitim yöntemiyle öğretmeye çalışıyoruz.
     Öte yandan geçtiğimiz hafta göreve getirilen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcıyı tebrik eden Arısoy, Avcının yeni görevinin Bilecik ve Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulunda İngilizce Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER