Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kayadan AA Bölge Müdürü Çetine ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ramazan Kaya, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetini ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının stratejik planlarına göre bölgede çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Eskişehirde, sanayinin sektörler içinde yaklaşık yüzde 30 paya sahip olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün görevi, Türkiye sanayi stratejisi belgesi ve sektörel stratejilere yönelik olarak sanayiciler, kamu kuruluşları ve yerel yönetimler başta olmak üzere, kamuoyunda bilinç oluşturulması amacıyla, tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini yürütmektir. Bunun yanında ilde, Bakanlığın görev ve sorumluluk alanları içindeki sanayiye yönelik teknoloji, araştırma, geliştirme, yenilikçilik, girişimcilik, verimlilik, ürün güvenliği, metroloji ve zorunlu standartlar ve diğer ilgili konularda düzenlenen fuar, kongre, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklere katılmak, izlemek, gerektiğinde sonuçlarını görüş ve önerileri ile birlikte Bakanlığa bildirmek gibi görevleri vardır.
     AA Bölge Müdürü Mürsel Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Anadolu Ajansının çalışmaları ve 100üncü yıl vizyonu hakkında bilgi verdi.
    
     -Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kaya-
    
     1954 yılında Uşakın Ulubey ilçesi Akkeçili köyünde dünyaya gelen Kaya, ilk, orta ve lise eğitimini Uşakta tamamladı.
     Kaya, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Mimar Mühendislik Akademisinde tamamlayarak, 1977 yılında Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Aynı yıl, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Adapazarı Zirai Alet ve Makineleri Traktör Fabrikasında işletme mühendisi olarak göreve başlayan Kaya, 1980 yılından bu yana mühendis, müdür vekilliği ve müdürlük görevlerinde bulundu.
     14 Kasımda, Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü görevine atanan Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER