Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim ve Teknoloji Haftası -Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kaya: Çağımız aynı zamanda teknoloji çağı olup, ülkeler teknolojik üstünlük yarışındadır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknolojik Müdürü Bayram Kaya, bu çağın aynı zamanda teknoloji çağı olduğunu ve ülkelerin teknolojik üstünlük yarışına giriştiğini bildirdi.
     Kaya, 8-14 Mart tarihlerini kapsayan Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarım, sanayi, savunma, sağlık gibi her alanda teknik bilgiye hakim olan ülkelerin üstünlük elde ettiğini belirtti.
     Sanayi alanındaki araştırma, geliştirme, yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetleriyle teknolojik gelişmeleri teşvik etmek amacıyla kuruluş ve araştırmacılara destek sağlanmasının, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının faaliyetleri arasında yer aldığına dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
     Bakanlığımızın bilim, sanayi ve teknoloji adlarıyla yeni yapılanmasının bir amacı da bilimin teknoloji ve sanayiye katkı sağlamasıdır. Bunun için aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri, teknokentler, girişimcilik ve iş birliği faaliyetlerine önemli destekler verilmektedir. Çağımız aynı zamanda teknoloji çağı olup, ülkeler teknolojik üstünlük yarışındadır. Günümüz şartlarında teknolojik üstünlüğü olmayan ürünlerin rakipleri karşısında tutunabilmesi zorlaşmaktadır. Teknolojik ürünlerin kullanımları yalnızca bilgi değil, bilinç de gerektirmektedir. Bu ürünlere aşırı bağımlılık çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Özellikle yetişme çağında olanlar psikolojik, sosyal ve biyolojik yönden daha fazla olumsuzluklar yaşayabilmektedir. Bu olumsuzluklardan korunabilme yönünde gerekli bilincin kazandırılması önemlidir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilim ve Teknoloji Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER