Bingölde Kentsel Dönüşüm Projesi başladı

Bingölde Kentsel Dönüşüm Projesi başladı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesince Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eski binaların yıkımına başlandı.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesinde yaptırılacak bin 376 daireli toplu konut alanındaki eski binaların yıkımına başladıklarını söyledi.
     Yıkım çalışmasının belediyeye ait Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binasından başlandığını belirten Atalay, yıkım çalışmalarının 2 ay süreceğini kaydetti.
     Atalay, bin 376 dairenin yaptırılacağı toplu konut alanının 12 bin 500 metrekareden oluştuğunu ifade ederek şöyle konuştu:
     Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingölün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Bu konutlar ve tesislerin tümü TOKİ tarafından yapılmış olacak. Bu konut ve tesislerin yapımı ile ilgili TOKİ ihale sürecini başlattı. Kentsel Dönüşüm ihalesi çok yakında TOKİ tarafından Ankarada ihale edilecek. Belediyemiz de mevcut konutların yıkımı ile ilgili Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binasını yıkarak yıkım sürecini başlattı. Bir zamanlar bu işlere hayal diyen insanlar, çalışmaları gördükçe evet bu işler yapılıyor demeye başladılar. Bu proje Bingöl için çok önemli ve bunun en önemli aşamalarından biri de yıkım aşamasıydı. Bunu gerçekleştirmek ayrı bir mutluluktur. Projeye bugüne kadar destek veren bütün hak sahiplerine ve saygıdeğer Bingöl kamuoyuna teşekkür ediyorum.
     Atalay, İnönü Mahallesindeki 182 adet 2 katlı, 45 adet 3 katlı olan eski binaların yıkım işinin Ekonomik Değer İfade Eden Malzeme Karşılığı Ulaşoğulları İnşaat Nakliyat firması tarafından yürütüldüğünü anımsattı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde Kentsel Dönüşüm Projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER