Bingölde kadın çiftçiler yarıştı

Bingölde kadın çiftçiler yarıştı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışması il elemeleri gerçekleştirildi.
     Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve 10 kadın çiftçinin yarışmacı olarak katıldığı bilgi ve proje yarışmada konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, yarışmaya katılan kadın yarışmacıların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Ildız, Tarım sektörüne baktığımızda işletmelerimiz daha ziyade küçük aile tipi işletmeleridir. Bu işletmelerde kadınlar, erkeğin destekçisi, diğer taraftan evinin yöneticisi, çocuğunun anası, ailenin ve toplumun besleyicisi kısacası milli sigortadır. Dolayısıyla kadın çiftçilerimiz, tarımın asıl yükünü taşıyan gizli kahramanlarımızdır dedi.
     Tarım ve hayvancılıkla ilgili 15 sorunun sorulduğu yarışmada, merkez Çeltiksuyu köyünden Gülden Dağdelen, 15 soruya doğru cevap vererek il birincisi oldu. Genç ilçesinden Gülten Tezer ikinci, merkez Yeniköy köyünden Vacide Demir üçüncülüğü elde etti.
     Yarışmada dereceye giren yarışmacılara altın ve diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan Dağdelen 22 Mayısta Bingölde yapılacak bölge finalinde Bingölü temsil edecek.
     Yarışmaya, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Vali yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, diğer bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER