Bingölden Slovenyaya giden 25 kişilik heyet

Bingölden Slovenyaya giden 25 kişilik heyet döndü


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Novo Mesto Milli Eğitim Kurumunun ortak yürüttüğü "Functional Literacy-Fonksiyonel Okuryazarlık" projesi kapsamında Slovenyaya giden 25 kişilik heyet yurda döndü.
     Bingölden Slovenyanın Brezice kentine 25 kişilik bir heyet halinde Comenius REGIO/Bölgesel Ortaklıklar kapsamında bir hareketlilik ziyareti gerçekleştirildi.
     Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünün Slovenyanın Novo Mesto Milli Eğitim Kurumuyla ortaklaşa yürüttüğü kısa adıyla "Functional Literacy-Fonksiyonel Okuryazarlık" olan Comenius REGIO projesi kapsamında Slovenyaya giden heyet, Slovenya Milli Eğitim Genel Müdürü Gregor Mohorcic, Novo Mesto Milli Eğitim Müdürü Doktor Stanka Preskar ve Proje Koordinatörü Susanne Volcansek ile Novo Mesto Milli Eğitim Kurumu danışman branş öğretmenleriyle bir araya geldi.
     Kozje Belediye Başkanı Andrej Kocman, Brezice Belediye Başkanı Ivan Molan tarafından kabul edilen Bingöl heyeti, Türkiyenin Slovenya Büyükelçisi Serra Kaleli tarafından da kabul edildi.
     Projenin Türkiye Koordinatörü Gülten Butakın, ziyaretle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 9-10 Nisan tarihinde proje yerel ortaklarıyla Novo Mestodaki anaokulu, ilköğretim okulu ve lise dengi okulların ziyaret edildiğini belirterek, ziyaretin çok verimli geçtiğini söyledi.
     Novo Mestodaki okulların gerek fiziki koşulları gerekse teknoloji ve ders materyalleri bakımından inceleme fırsatı bulduklarını anlatan Butakın, şöyle dedi:
     "Ziyaret edilen okullarda ayrıca Slovenyanın eğitim sistemi hakkında daha fazla bilgi edindik. 10 Nisanda Brezice Belediyesinde Başkan Yardımcısı Katja Canzarın katıldığı basın toplantısında Bingöl Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu ve Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Seven ziyaret süresince edindikleri izlenimleri paylaştılar. Slovenyada bulunduğumuz zaman zarfında bölgedeki müze ve kalelerin yanı sıra sahil kenti Pirana da rehber eşliğinde bir gezi gerçekleştirdik. Heyet yeni tecrübeler ve güzel anılarla Slovenyadan ayrıldı."
     Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Slovenyanın Novo Mesto Milli Eğitim Kurumu tarafından 2011den bu yana yürütülen proje 31 Temmuzda sona erecek.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölden Slovenyaya giden 25 kişilik heyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER