Bingöl Üniversitesi Zazaca ve Kürtçe 40ı

Bingöl Üniversitesi Zazaca ve Kürtçe 40ı tezli olmak üzere 140 yüksek lisans öğrencisi alacak


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Üniversitesi Zazaca ve Kürtçe dillerinde 40ı tezli olmak üzere 140 yüksek lisans öğrencisi alacak.
     Bingöl Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yaşayan Diller Enstitüsüne, 2012-2013 eğitim öğretim yılı güz yarı yılında yüksek lisans programları için 140 öğrenci alınacak.
     Yaşayan Diller Enstitüsünün yüksek lisans programları için başvuracak adayların, esas alınan sözel ALESten en az 55 puan almaları gerekiyor. Tezli yüksek lisans için Zaza Dili ve Edebiyatı 20, Kürtçe Dili ve Edebiyatı 20, tezsiz yüksek lisans programı Zaza Dili ve Edebiyatı 50, Kürt Dili ve Edebiyatı 50 olmak üzere toplam 140 öğrenci alınacak.
     Eğitim Fakültelerinin Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı ile Fen Edebiyat Fakültelerinin Fars Dili ve Edebiyatı bölüm mezunları öncelikli tercih sebebi. Zaza Dili ve Edebiyatına başvuranlar için Zazaca okur yazar olmak ve Kürt Dili ve Edebiyatına başvuranlar için de Kürtçe okuryazar olmak şartı aranıyor.
     Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin üniversitenin internet sitesinden veya Yaşayan Diller Enstitüsüne şahsen başvurmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Üniversitesi Zazaca ve Kürtçe 40ı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER