Bir buçuk ayda 10 bin İspanyolu

Bir buçuk ayda 10 bin İspanyolu Marmarise taşıdı -İspanyol yolcu gemisi Zenith, 1,5 ay içinde altıncı kez Marmaris Limanına demir attı -Geminin seferleri sayesinde bölgeyi çok fazla tanımayan İspanyollar Güney Ege ile tanıştı


MUĞLA (A.A) - İspanyol yolcu gemisi Zenith, 1,5 ay içinde altıncı kez Marmarise geldi.
     Marmaris Liman İşletmeciliğinden alınan bilgiye göre, Yunanistanın Santorini Adasından gelen gemi, sabah saatlerinde Marmaris Limanının büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu İspanyol bin 650 yolcu ve 591 personel bulunduğu belirtildi.
     Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gruplar halinde gemiden inen yolculara, ilçeyi ve bölgeyi tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen turistler Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaparak deniz kıyısında kafeterya ve restoranlarda vakit geçirdi. İspanyollardan bazıları Marmaris Kapalı Çarşısını gezerek alışveriş yaparken, bazıları ise günlük turlara katılmayı tercih etti.
     Liman yetkilileri, Zenithin bu yıl nisan ayında 3, mayıs ayının ilk yarısında da 3 olmak üzere ilçeye şu ana kadar 6 sefer gerçekleştirdiğini söyledi. Geminin bu seferlerinde 10 binden fazla İspanyol turisti Marmarise taşığını belirten yetkililer, kruvaziyerin sezon boyunca belirli aralıklarla rotasına ilçeyi dahil etmesinin beklendiğini kaydetti.
     İspanyolların bölgeyi ziyaret eden turistler içinde az bir orana sahip olduğuna işaret eden yetkililer, gemi seferleri sayesinde Güney Egeyi tanıdıklarını ifade etti.
     Bir İspanyol şirkete ait olan Malta bayraklı yolcu gemisinin 208 metre boyunda, 29 metre genişliğinde ve 47 bin 413 groston ağırlığında olduğu öğrenildi. Gemide, beş yıldızlı bir otelde bulunan birçok imkanın yolculara sunulduğu belirtildi.
     Zenith, akşam saatlerinde İzmire gitmek üzere Marmaris Limanından ayrılacak.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bir buçuk ayda 10 bin İspanyolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER