Bir çocuğun maddi imkansızlık nedeniyle tedavi

Bir çocuğun maddi imkansızlık nedeniyle tedavi olamaması -Geçirdiği 7 ameliyat sonrası yüzünde oluşan şekil bozukluğunu maddi imkansızlık nedeniyle tedavi ettiremeyen Sinem Özdemire Anadolu Ajansının haberinin ardından Muğla Valiliği s


MUĞLA (A.A) - Milasta geçirdiği 7 ameliyat sonrası yüzünde oluşan şekil bozukluğunu maddi imkansızlık nedeniyle tedavi ettiremeyen Sinem Özdemire Anadolu Ajansının haberinin ardından Muğla Valiliği sahip çıktı.
     Milasın Avşar köyünde yaşayan Sinem Özdemir (16), 8 yaşında sol çenesinde tümör olduğunun belirlenmesinin ardından ilki 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde olmak üzere bugüne kadar 7 ameliyat geçirdi. Özdemirin çenesine sol ayak kaval kemiği ile sırt kemiğinden alınan parçalar nakledildi.
     Tedavi süreci boyunca eğitim hayatına düzenli olarak devam edemeyen, ancak ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Sinem Özdemir, lisede ise yüzündeki şekilde bozukluğu nedeniyle arkadaşlarının davranışlarından rahatsız olarak öğrenimine ara vermek zorunda kalmıştı.
     Özdemirin ailesi, maddi durumlarının kızlarını tedavi ettirmeye yeterli olmadığını belirtmişti.
     Anadolu Ajansı tarafından Özdemirin yaşadıklarının haberleştirilmesinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahinin talimatıyla Milas Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Sinemin yaşadığı Avşar köyüne gitti. Ekipler, Sinem ve babaHilmi Özdemiri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürerek muayene ettirdi.
     Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinemin durumunun tam olarak belirlenmesi için kendisini ve ailesini Muğlaya davet ettiklerini belirterek, Akdeniz Üniversitesi yetkilileri ile görüştüklerini ve tedavisine Antalyada devam edileceğini söyledi.
     Baba Hilmi Özdemir ise kızının sağlığına kavuşması için harekete geçen yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bir çocuğun maddi imkansızlık nedeniyle tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER