Bir ünite kan hayat kurtarıyor

Bir ünite kan hayat kurtarıyor -Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü çalışanları, kış mevsiminde azalan bağışlara dikkati çekmek amacıyla kan bağışında bulundu -Sağlık Müdürü Avar: Kan bağışında bulunan kişi hem kendi sıhhatini korumu


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü çalışanları kan bağışında bulundu.
     Bir ünite kanın cana can verdiğini, hayat kurtardığına dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezinin işbirliğiyle müdürlük binasında kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Tansiyonları alınarak kan değerleri ölçülen ve gerekli formları dolduran sağlık çalışanları, kan bağışına destek verdi.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, Türkiyede son dönemlerde özellikle kan, organ ve doku bağışının gündemde olduğunu belirterek, Türk Kızılayı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonucunda bağışa dikkati çekmek üzere Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.
     Personelinin gönüllü olarak bugün kan bağışında bulunacaklarını ifade eden Avar, özellikle kan bağışının daha düşük seviyelerde olduğu bir mevsimde olduklarını bildirdi.
     Avar, Kızılay yetkililerinin de verdiği bilgiye göre kış ve yaz aylarında özellikle kan bağışı noktasında güçlük çekildiğini, kan bağışçı sayısının azaldığını belirterek, şunları söyledi:
     Biz de bu dönemde bir nebze katkı sunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Kan bağışında bulunan kişi hem kendi sıhhatini korumuş olur hem de başkalarına can vermiş olur. Çünkü ülkemizde organ ve doku bağışı noktasında farkındalığı artırmak bu konuda toplumun dikkatini çekmek gerekiyor. Organ ve doku bağışı konusunda Sağlık Bakanlığımızla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği her ayın son cumasında PTT müdürlüklerinde organ ve doku standı açmaktayız. Kan bağışı da organ ve doku bağışı kapsamında değerlendirildiğinde kan bağışının da önemli olduğunu düşünüyoruz. İlimizde Kızılay bütün bölgeye hitap etmekte. Bütün bölge illerinin kan tedarikini karşılamakta. Biz de bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik.
     Türk Kızılayı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Tufan Ertop, tüm sağlık çalışanlarından kan bağışı beklediklerini, merkezin 7 şehirde, yaklaşık 55 hastaneye hizmet verdiğini ifade ederek, Bu hastanelerin bütün kanlarını elimizden geldiğince yüksek oranda temin etmeye çalışıyoruz. Bu temini gönüllü kan bağışlarıyla sağlamaktayız. Bu konuda bize destek veren sağlık müdürlüğü çalışanları ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Nurten Topdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bir ünite kan hayat kurtarıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER