BİSİAD 3. Olağan Genel Kurul toplantısı

BİSİAD 3. Olağan Genel Kurul toplantısı -MARİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ciğer: -Türkiyede sanayicilerimiz maalesef demiyorum, elhamdülillah işçi bulamıyor ve sanayi kuruluşu açmak için yer bulma sıkıntısı yaşıyor -İnşallah Türk


BİLECİK (A.A) - Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer, Türkiyede sanayicilerimiz maalesef demiyorum, elhamdülillah işçi bulamıyor ve sanayi kuruluşu açmak için yer bulma sıkıntısı yaşıyor. İnşallah Türkiye çok daha iyi noktalara gelir dedi.
     Ciğer, Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BİSİAD) 3. Olağan Genel Kurul toplantısında Türkiye ekonomisi ve federasyonun yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Türkiyenin 2001deki krizini hatırlamak istemediklerini ancak bugünün kıymetini anlamak için hafızalarda canlandırmanın faydalı olacağını belirten Ciğer, 2001 kriziyle firmaların ve şirketlerin yarınını görecek durumda olmadığını vurguladı.
     2000 yılı öncesi başlayan çok yüksek faiz oranları ve iki katına çıkan döviz artışlarıyla beraber Türkiyenin yarı yarıya fakirlediğini anımsatan Ciğer, şunları kaydetti:
     OECDnin son dönemde vermiş olduğu bir rapora göre, 2003 ile 2012 yılları arasında OECD ülkeleri yüzde 3,5 büyümüş. Yine OECD ülkelerinin büyüme oranı yüzde 1,7 iken, Türkiyenin 2003 ile 2012 performansı yüzde 5,1 olmuştur. Bu ülkeler içindeki Yunanistan, 2008den beri küçülüyor. İtalya ve Portekizde de küçülme devam ediyor. Bu süreçte Türk reel sektörü oldukça büyük bir performans gösterdi. Yalnızca İstanbul, Bursa, Tekirdağ değil tüm Anadoluda bu performans göründü. Özellikle Anadolu firmalarına baktığımızda ilk 500, ilk 1000de Anadolu firmaları sayısının arttığını görüyoruz.
    
     -İnşallah Türkiye çok daha iyi noktalara gelir-
    
     Ciğer, şu anki Türkiye ekonomisindeki canlılığın artarak devam ettiğini belirterek, sanayicilerin vasıflı ve vasıfsız işçi aradığını ve sanayi kuruluşu açmak için yer bulamadığını söyledi.
     Bilecikin 5 yıl önce teşvik programlarından faydalanamaz durumdayken, bugün çok daha iyi yerlerde olduğunu dile getiren Ciğer, o dönemde sanayi ve ekonomide karamsar bir havanın olduğunu vurguladı. Ciğer, şöyle devam etti:
     Bilecikte mevcut organize sanayide bile birçok boş yer vardı. Ama bugüne baktığımızda sanayi kuruluşlarına yer bulamıyoruz ve işçinin yetmediği bir kapasiteye geldik. Yani vasıflı işçinin yanı sıra vasıfsız işçi de bulamıyoruz. Üstelik verilen maaşlarda asgari ücretin üzerindeki rakamlar. Türkiyede sanayicilerimiz maalesef demiyorum, elhamdülillah işçi ve sanayi kuruluşu açmak için yer bulma sıkıntısı yaşıyor. İnşallah Türkiye çok daha iyi noktalara gelir. Fabrikalarımız daha yüksek kalite ve katma değeri fazla olan ürünler üretir.
     TUSKON ve yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Ciğer, konfederasyonun Türk ekonomisine büyük katkıları olduğunu kaydetti. 7 federasyon ve 180in üzerindeki dernekle toplam 45 bin üyeyi temsil ettiklerini bildiren Ciğer, Bu üyelerimiz de 120 bin civarında şirketi temsil ediyor. Bunlar gerçekten önemli rakamlardır. Bu rakamların da Türkiye ekonomisine yaptıkları katkılar var ifadelerini kullandı.
     BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı da dernek olarak Bilecik sanayicisinin daha iyi ve başarılı sonuçlar ortaya koyması için çalıştıklarını belirtti.
     Tek listeyle girilen seçimlerde, Yusuf Subaşı başkanlığa tekrar seçildi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber BİSİAD 3. Olağan Genel Kurul toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER