Bitkisel Ürünlerin Bilinçli Kullanımı Programı

Bitkisel Ürünlerin Bilinçli Kullanımı Programı -Sivas Sağlık Müdürü İlter: -Bitkisel ürünler doğru kullanılmadığında ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir


SİVAS (A.A) - Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, bitkisel ürünlerin bilinçli kullanılmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
     İlter, İl Sağlık Müdürlüğü ve 37. Bölge Sivas Eczacı Odası işbirliğinde başlatılan Bitkisel İlaçların Sağlıklı Kullanımı Programının tanıtımı amacıyla Sivas Eczacı Odasında düzenlenen toplantıda, bitkisel ürünlerin ilaçlardan daha güvenli olmadığını, bir kısmının zararlı etki gösterebileceğini söyledi.
     Hastalara besin desteği adı altında önerilen ticari bitkisel ürünlerin birçoğunun güvenlik tespitinden geçmediğini iddia eden İlter, Bu ürünlerin güvenli oldukları söylenemez. Bu ürünlerin bazıları toksik maddeler ve polen içerir. Bu durum da bazı kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Bir kısmının içerisinde de arsenik, civa, kurşun gibi maddeler bulunabilmektedir dedi.
     Bitkisel ürünlerin ilaç gibi alınmasının zararlı olduğunu aktaran İlter, şunları kaydetti:
     Bitkisel ürünler doğru kullanılmadığında ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Alerjik durumlar, karaciğer yetmezliği, nörolojik rahatsızlıklar olabilmektedir. Hamile kadınlar veya emziren anneler özellikle dikkatli olmalıdır. Bitkisel ürünlerle kullanılan ilaçların etkisi aşırı artabilmekte ve ölümlere varan tablolarla karşılaşılmaktadır.
     37. Bölge Sivas Eczacı Odası Uğur Akkuş ise sağlık profesyonelleri olarak bu ürünlerin yan etkilerini bilimsel şekilde ortaya koymak amacıyla bir konferans düzenleyeceklerini belirtti.
     Amaçlarının halka farkındalık kazandırmak olduğunu dile getiren Akkuş, insanların kafalarındaki sorunları gidermek için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Bitkisel Ürünlerin Bilinçli Kullanımı Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER