Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl

Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Doğru, kutlama mesajından, önemli kültür ve medeniyete sahip, geçmişi şan ve şerefle dolu olan Bitlisin, büyük siyasetçi, ilim, devlet ve tasavvuf adamları yetiştiren ender illerden biri olduğunu belirtti.
     Bitlisin 1916 yılında yaşanan ve tarihlere konu olan Rus işgaliyle yıkılmasının ardından, 1 Ağustos 1916 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından taarruz emri verilerek, 8 Ağustos 1916da istiklaline kavuştuğunu kaydeden Doğru, şunları ifade etti:
     Bitlis, 1. Dünya Savaşı ile Anadoluda işgal edilen vilayetler içinde istiklaline kavuşan ilk şehirdir. Bu nedenle Bitlisin kurtuluşu Türkün makus talihini yenmesinin başlangıcıdır. Bu kurtuluş, milli mücadelenin önemli bir adımı. Atatürk 15 Kasım 1916 tarihinde Rahva Ovası ve çevresini gezdiği sırada, Van Gölünü gördüğü vakit buralar çok güzel yerler demiş ve burada bir Şark Üniversitesinin kurulması için vasiyette bulunmuştur. BEÜnün kurulmasıyla Atatürkün vasiyeti yerine gelmiştir. Güzel Bitlisin düşman işgalinden kurtulması, bayrağına ve özgürlüğüne kavuşmasının 96. yılını, milli birlik, beraberlik ve dayanışma içinde coşkulu bir şekilde törenlerle kutlamaktayız. Bu onurlu ve haklı coşkunun yıllar sonra da aynı duyguyla kutlanmasını temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER