Bitliste Kitaplara Yolculuk projesi

Bitliste Kitaplara Yolculuk projesi -Tatvan ilçesinde başlatılan proje ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor -İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayar: -Kitap okumayı yemek yeme, su içme gibi zaruri bir ihtiy


BİTLİS (A.A) - Bitlisin Tatvan ilçesinde başlatılan Kitaplara Yolculuk projesi ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.
     Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğünün Sosyal Destek Programına (SODES) sunduğu Kitaplara Yolculuk projesi kapsamında, ilçedeki 83 okulda eğitimini sürdüren 22 bin öğrenci için alınan 15 bin 200 kitap dersliklere yerleştirildi.
     İlk ve ortaöğretim ile lisedeki her öğrencinin 7 kitap okumasının hedeflendiği projede, okullar ve sınıflar arası kitap okuma yarışmaları da düzenlenecek.
     Yarışmada başarılı olan öğrencilere ödüllerin verileceği proje ile öğrencilerin kitapla tanışması ve okuma alışkanlığı kazanmaları planlanıyor.
     Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumayı aşılamak için başlattıkları kampanya çerçevesinde öğrencilere yönelik çeşitli yarışmalar düzenleyerek ödüller vereceklerini söyledi.
     Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edeceklerini anlatan Bayar, yarışmalarda hızlı okumanın değil, okuduğunu anlamanın önemli olacağını ifade etti.
     Bayar, ilçe ve bağlı köylerde 83 okul bulunduğunu ve bu okullarda 22 bin öğrencinin eğitim gördüğünü bildirerek, şöyle konuştu:
     Öğrenci sayısını esas alarak okullara kitapları dağıttık. Kitap okumak, kişinin hem bilgisini hem de kendisini geliştirmesi açısından başvurması gereken bir araç. Bir öğrencinin sadece ders kitabı okuması yetmiyor. Bunun için öğrenciler sanatsal değeri olan hikaye, roman, şiir ve bilimsel kitapları okumayı da ihtiyaç haline getirmeli. Herkesin okumayı alışkanlık haline getirmesini istiyoruz. Bu doğrultuda da kitap okumayı yemek yeme, su içme gibi zaruri bir ihtiyaç haline getirmeyi amaçlıyoruz.
     Bayar, öğrencilik yıllarında başlayan bu tür etkinliklerin bir alışkanlık, davranış ve yaşam biçimi haline gelmesi açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, projenin ikinci aşamasında da velilere yönelik kitap okuma kampanyası hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Kitaplara Yolculuk projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER