Fatih Projesi

Fatih Projesi -Yozgatta proje kapsamında 194 öğrenci ve 12 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı


YOZGAT (A.A) - Fatih Projesi kapsamında Yozgatta 194 öğrenci ve 12 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Vali Abdulkadir Yazıcı, Şehitler Fen Lisesinde düzenlenen törende, öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıtarak, bir süre sohbet etti.
     Yazıcı, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin merakla beklediği tablet bilgisayarların dağıtımına bugünden itibaren başladıklarını söyledi.
     2011 yılı Şubat ayında Türkiye genelinde 17 il 52 okulda pilot olarak başlayan Fatih Projesinde, Yozgat Anadolu Lisesi ve Şehitler Fen Lisesinin pilot okullar arasında yer aldığını anımsatan Yazıcı, şunları söyledi:
     2011-2012 Eğitim -Öğretim yılının ikinci yarılına bu okullarımız Fatih Projesi ile başladılar. Fatih Projesi kapsamında okullarımızın elektrik ve ağ alt yapıları yapıldı. Pilot okul seçilen bu iki okulumuzun tüm öğretmenlerine dönem başlarında eğitimler verilerek sınıfa hazır girmeleri sağlandı. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise ilimiz genelinde 32 okul Fatih Projesine dahil edildi. Bu okullarımızın fizibilite çalışmaları tamamlanarak toplam 725 adet etkileşimli tahta kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl da pilot çalışma kararı doğrultusunda ilimizde 2012 yılında olduğu gibi, eğitimde sürekliliğin önemi açısından Yozgat Anadolu Lisesi ve Şehitler Fen Lisesi pilot çalışmaya dahil edildi. 2012 -2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Yozgat Anadolu Lisesinde 120 ve Şehitler Anadolu Fen Lisesinde 74 olmak üzere toplam 194 öğrenci ve 12 öğretmene tablet bilgisayarları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER