Bitliste Olimpik Gün düzenlenecek

Bitliste Olimpik Gün düzenlenecek


BİTLİS (A.A) - Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce, Olimpik Gün düzenlenecek.
     Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden, yapılan yazılı açıklamada, Olimpik Günnün, yaklaşık 20 yıldır dünyanın her yerinde milyonlarca kişinin katılımıyla kutlandığı belirtildi.
     Olimpik güne, renk, dil, din, ırk, yaş ve cinsiyet farkı olmaksızın dileyen herkesin katılabileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     10 Haziranda yapılacak bu faaliyete, 7den 70e herkes katılabilir. İsteyenler yürüyebilir veya koşabilir. Olimpik güne katılmak, bu ideolojiyi sahiplenmenin, benimsemenin ve desteklemenin ifadesidir. Bu evrensel bir mesaj olarak kabul ediliyor. Tüm dünyada bu yürüşüş çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşecek. Bugünün, Türkiyede 30 binden fazla kişinin katılımıyla kutlanması bekleniyor. Bu etkinlikle sporu geniş kitlelere yayarak, bulunduğu konumdan ileri seviyeye taşımak, sağlıklı, bilinçli spor yapmaya yönlendirmek ve dünyada olimpik branşlarda ülkemizi söz sahibi yapacak sporcular yetiştirmek amaçlanmakta.
     Olimpik günün, 10 Haziran saat 10.00da 8 Ağustos Stadyumunda düzenleneceği ve etkinlikle tüm halkın davetli olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bitliste Olimpik Gün düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER