Bitlis, EMİTT Fuarına katılacak

Bitlis, EMİTT Fuarına katılacak


BİTLİS (A.A) - Bitlisin, 24-27 Ocak tarihinde düzenlenecek olan EMİTT Fuarına katılacağı bildirildi.
     Vali Veysel Yurdakul, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlisin değerlerini turizmcilere ve tatilcilere takdim etmek için, 2004 yılından beri fuara katılarak, etkili tanıtım yaptıklarını belirtti.
     EMİTT Fuarının, uluslararası turizm dünyasından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Yurdakul, şunları kaydetti:
     Bu yıl 24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan ve yeni ülkelerle katılımcı ülke sayısını 60ın üzerine çıkaran EMİTT, Türkiyede düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğine sahip. TÜYAPta, düzenlenecek olan fuarda, bu yıl konuk ülke olarak Arjantin boy gösterecek. Fuara ülkelerin yanı sıra, kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, otel sahipleri, 150nin üzerinde belde ve il katılacak. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda ve EKİN-İTE Group organizasyonunda gerçekleşecek olan fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor.
     Yurdakul, fuarda, adeta bir yeryüzü cennetini andıran Bitlisi ve ilçelerdeki turizm değerlerini tanıtacaklarını kaydetti.
     Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) tarafından Bitlise tahsis edilen 12. salondaki 1238 nolu stantta yer alacaklarını kaydeden Yurdakul, şunları ifade etti:
     Tarihi ve doğal güzelliklerimizi, fuara katılanlara etkili bir şekilde tanıtacağız. Fuarda, ilimizin sembol değerleriyle turistik çekiciliklere ait görseller, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyaları sergileyeceğiz. Ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden ikram edeceğiz. Ayrıca Bitlisin, tanıtımını slayt eşliğinde yapacağız. Turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İstanbulda yaşayan Bitlisli hemşehrilerimizin de ziyaret etmesi için, İstanbuldaki Bitlis Dernekleri ile koordineli çalışıyoruz. Özenle hazırlandığımız standımıza her yıl olduğu gibi, bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyoruz. Bu çalışmayla, bölgemize olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. Herkesi standımıza bekliyoruz.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis, EMİTT Fuarına katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER