Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz:

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: -LYSde Türkçe-matematikte ilk bire, matematik-fen alanındaysa ilk 5e girmeyi hedefliyoruz


BİTLİS (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Türkçe-matematikte ilk bire, matematik-fen alanındaysa ilk 5e girmeyi hedefliyoruz dedi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hedeflerini çok yüksek tuttuklarını ve kentte geçen yıl sınavları kazanan 942 öğrencinin çok güzel üniversitelere yerleştiğini bildirdi.
     Bu yıl Türkiye sıralamasında ilk 10 sıranın içinde yer aldıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     942 öğrencimizi çok iyi üniversitelere yerleştirdik. Sadece 38 öğrencimiz tıp fakültesine yerleşti. Son 6 yılda 17 öğrenci tıp fakültesine yerleşmiş. Bu yıl tıp fakültesine 38, hukuka 35, mimarlık mühendislik fakültelerine 179, eczacılığa 5, diş hekimliğine 5, siyaset bilimi ve kamu yönetimine 50, iktisat ve işletmeye 65, eğitim fakültesine 293, fen edebiyata 82, ilahiyata 83, hemşireliğe 37, psikolojik danışmanlık ve rehberliğe 39, veterinerliğe 6, bankacılığa 8, turizme 13, maliyeye ise 4 öğrencimiz yerleşti. Bu yıl Türkçe-sosyal dalında değil de Türkçe-matematikte ilk bire, matematik-fen alanında ilk 5e girmeyi hedefliyoruz.
     Seviye Belirleme Sınavında (SBS) çok iyi bir yere geldiklerini, bu yıl da SBSde iyi bir derece yaparak birinci veya ikinci sırada yer almayı hedefledikleri kaydeden Korkmaz, kentte eğitim seviyesinin ve kalitesinin yükselmesine katkı sunanlara teşekkür etti.
     LYSde akademik başarı sağlamalarında etkili olan Gelişim İçin Değişim projesine devam edeceklerini ve bu projenin revize edildiğini bildiren Korkmaz, ardından projeyi yeniden il merkezi ve ilçelerdeki okul müdürlerine, ilçe milli eğitim müdürlerine, şube müdürlerine ve rehber öğretmenlere anlattıklarını ifade etti.
     Riski Azalt, Başarıyı Artır (RABA) projesiyle iyi insan yetiştireceklerini kaydeden Korkmaz, RABA değerler eğitimi veren bir proje. Çünkü problemi ve sıkıntısı olan bir öğrencinin çokta başarılı olacağına inanmıyoruz. RABAnın temel esprisi ise iyi insan yetiştirmek. Gelişim İçin Değişim Projesinin temel esprisiyse iyi meslek sahibi öğrenci yetiştirmektir dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER