Bitlis yeni spor tesislerine kavuşacak

Bitlis yeni spor tesislerine kavuşacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, kentte mevcut spor tesislerin yenilenmesi ve yeni tesislerin yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Ağustos Stadyumunu bakıma aldıklarını ve stattaki koşu parkurunu yeniden düzenleyeceklerini bildirdi.
     Parkur için Eskişehirden malzeme getirdiklerini ifade eden Güven, Sporcular ve vatandaşlar akşam geç saatlere kadar statta spor yapıyor. Bu nedenle stadımızı yenileyeceğiz. Ayrıca stada elektronik skorboard alacağız. Bunun yanında spor salonun zeminini de bakım ve onarıma aldık dedi.
     Bitlis E Tipi Kapalı Ceza Evinin yanındaki 40 dönümlük arazide 10 bin kişilik stat ve 2 bin kişilik spor salonu yapılacağını kaydeden Güven, arazinin tahsis işlemlerinin tamamlandığını, alandaki elektrik direklerinin kaldırılması için TEİAŞ ile protokol imzaladıklarını belirtti.
     Güven, yapılacak stat ve spor salonunun bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağına değinerek, TOKİ konutlarının bulunduğu bölgedeki 9 dönümlük araziye gençlik merkezi yapılacağını müjdeledi.
     Arazinin tahsis işlemlerinin tamamlandığını, alanda zemin etüdü ve imar çalışması yapıldığını anlatan Güven, şunları kaydetti:
     Bu önemli bir tesis olacak. Öte yandan Güroymak Spor Salonu ihalesini bitirdik ve ilgili firmaya yer teslimi yapacağız. Yine Güroymakta Bank Asya Ligi maçlarının oynanabileceği bir futbol sahası yapacağız. Bunun da ihalesini bitirdik. İki hafta içinde yer teslimi yapacağız. Tatvana da sentetik çim saha yapacağız. Tatvan ikinci lig maçlarının oynanabileceği bir stada kavuşacak. Adilcevazda da spor salonu inşaatımız devam ediyor.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlis yeni spor tesislerine kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER