Blackseafor gemileri Trabzonda

Blackseafor gemileri Trabzonda -Blackseafor Komutanı Kıdemli Albay Güneş: Bölgede barış ve istikrarın devamı maksadıyla 2001 yılında kurulan gruba Karadenize kıyısı bulunan bütün ülkeler üyedir


TRABZON (A.A) - Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hakan Güneş, bölgede barış ve istikrarın devamı amacıyla 2001 yılında kurulan gruba, Karadenize kıyısı bulunan bütün ülkelerin üye olduğunu belirtti.
     Güneş, beraberinde Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savaş gemisi komutanlarıyla Trabzon Limanına demirleyen Türkiyenin ilk milli savaş gemisi TGC Heybeliadada basın toplantısı düzenlendi.
     Grubun bölge ülkeleri için dostluk ve iyi ilişkiler temelinde kurulduğunu ifade eden Güneş, Bölgede barış ve istikrarın devamı maksadıyla 2001 yılında kurulan gruba Karadenize kıyısı bulunan bütün ülkeler üyedir. Bu grubun yaptığı görevlere baktığımızda ise arama ve kurtarma harekatları, insani yardım, mayın tedbirleri, çevre koruma ve nezaket ziyaretleri olarak sıralayabiliriz diye konuştu.
     Grubun bu yıl Türkiyenin komutasında olduğunu anımsatan Güneş, şöyle devam etti:
     Grup, yılda iki kez aktive edilerek 20 günlük süreyle aktivasyonlarını yapmaktadır. Geçen yıl bu grubun sorumluluğunu Rusyadan devraldık. Bu yılki aktivasyonumuz 19 gün sürecek ve bu aktivasyonun 6 günü denizde geçirilecek. Geri kalan 13 gün ise liman ziyaretleri olacak. Bunlardan birincisi Gölcük, ikincisi ise şu anda bulunduğumuz Trabzon olarak planlandı. Son ziyaret ise Rusyada olacak.
     Güneş, gemilerin 17 Ağustos Cuma gününe kadar Trabzon Limanında 16.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşların ziyarete açık olacağını sözlerine ekledi.
     Gemiler arasında TGC Heybeliadanın yanı sıra Bulgaristandan BGS Shkval mayın gemisi, Romanyadan ROS Macellariu korveti, Rusya Federasyonundan RFS Novocherkassk tank çıkarma gemisi, Ukraynadan ise UPS Slavutych komuta kontrol gemisiyle yer alıyor.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Blackseafor gemileri Trabzonda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER