Bodrumun nostaljik gelinlikleri tanıtıldı

Bodrumun nostaljik gelinlikleri tanıtıldı -Bodrumda 1933 ile 1978 yılları arasında giyilen gelinlik ve temel devrenlerin yer aldığı sergi açıldı


MUĞLA (A.A) - Bodrumdaki bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen sergide, 1933 ile 1978 yılları arasında Bodrumda giyilen gelinlikler ve kadınların düğünlerde giydiği yöresel bir kıyafet olan temel devrenler sergilendi.
     Eski Bodrum düğünlerinin canlandırıldığı etkinlikte ata bindirilen gelin, alışveriş merkezinin içinde gezdirildi. Alışveriş merkezinin Halkla İlişkiler Müdürü Özden Okyay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1933 ile 1978 yılları arasında Bodrumda giyilen gelinlikleri tatilcilere tanıttıklarını söyledi.
     Gelinliklerin yanı sıra temel devren ve eski düğünlerde çekilen fotoğrafları da sergilediklerine dikkati çeken Okyay, Yerli ve yabancı tatilciler sergiye oldukça ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden bu yana sergimiz oldukça ilgi gördü. Sergide hayatta olan ve olmayan 62 Bodrumlu çiftin fotoğrafları yer alıyor dedi.
     Yaklaşık 6 yıldır Bodrumun yöresel kıyafeti olan temel devren yaptığını ifade eden Ebru Sarıkaya ise temel devrenin yapımının zor olduğunu, ancak Bodrumun kültürünü yaşatmak için temel devren yapmaya devam edeceğini söyledi.
     Etkinlikte Bodrumun yöresel türküleri de seslendirildi.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumun nostaljik gelinlikleri tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER