Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Yıldız:

Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Yıldız: -Çocukların notlarını, değil gayretini ödüllendirin (Fotoğraflı


YOZGAT (A.A) - Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, öğrencilerin notlarının değil, gayretlerinin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, 8 Haziran Cuma günü öğrenciler ve velilerin karne heyecanı yaşayacağını anımsatarak, Velilerin, karnesinde zayıfı olan öğrenciyi bunaltmaması gerekir. Kötü karne yüzünden yargılama, cezalandırma, eleştirme ve olumlu ile karşılaştırma ailelerin uyguladığı yanlış tutumlardır. Her koşulda anne ve babaların çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içerisinde olması gerekir dedi.
     Karnesinde zayıf notu olan öğrencinin, kendini yetersiz ve mutsuz hissedeceğini, ayrıca umutsuzluğa kapılıp derslerinden uzaklaşabileceğini vurgulayan Yıldız, bu tür çocuklara daha çok destek olunması gerektiğini anlattı.
     Yıldız, karnenin, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Karne, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirmedir. Karnenin, sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol gösterici olduğunun unutulmaması gerekir. Eğer öğrenci başarısızsa sonuç ne olursa olsun sevginin vurgulanması gerekir. Onun, kardeşleri ve diğer akranları ile kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Çocuğun başarısızlık nedenlerinin tespit edilip, başarısızlığın utancının çocuğa yaşatılmaması lazım. Bunun yerine çabalaması için onu teşvik edin. Çocukların notlarını değil gayretini ödüllendirin.
    
     Muhabir: Nabi Fakılı / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER