Bölge insanına örnek olması için kamkat

Bölge insanına örnek olması için kamkat yetiştirdi -Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Yüksel, bölgedeki vatandaşlara tropikal ürün yetiştiriciliğinin mümkün olduğunu anlatmak amacıyla kamkat adı verilen tropikal meyve yetiştirdi


GİRESUN (A.A) - Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel, bölgedeki vatandaşlara tropikal ürün yetiştiriciliğinin mümkün olduğunu anlatmak amacıyla kamkat adı verilen tropikal meyve yetiştirdi.
     Keşap ilçesindeki evinde saksılarda kamkat yetiştiren Yüksel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mandalina ve portakal tadındaki kamkat meyvesini 3 yıldır yetiştirdiğini söyledi.
     Kamkatın kilogramını 10 liradan sattığını ve yaklaşık 2-3 dönüm arazide bu meyveyi yetiştiren vatandaşların geçinememesinin mümkün olmadığını savunan Yüksel, şöyle konuştu:
     Bu meyve tamamen ekvator bölgesinin meyvesi ancak Giresun iklimine çok uygun. Giresunun her türlü meyve üretimine uygun olduğunu ispatlamak istiyorum. Aralık ayında Almanyada bu meyvenin kilogramı 38 liraya kadar çıktı. Antalya bölgesinde ekonomik olarak üretimi yapılır ama bizim bölgemize yeni girdi. Yeni bir şeyler geliştirmeye çalışıyorum bu amaçla yetiştirip fidanları da satıyorum. Yaparsan yetişiyor. Hobi olarak her meyveyi deneyen bu durumun farkına varır.
     Yüksel, söz konusu meyvenin özelikle mide ve bağırsaklara iyi geldiğinin söylendiğini belirterek, Bu meyvenin yüzde 92si kendi suyudur. Tamamen kabuğuyla birlikte yenilir. Kabuğundan çıkan gaz bağırsakları temizliyor. Mandalina ve turunçgillerin tamamının özeliğini taşıyor. Yaptığım araştırmalarda sağlık açısından çok yararlı olduğunu tespit ettim. Ben kendim bizzat faydasını gördüğümü inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Bölge insanına örnek olması için kamkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER