Bölgenin sağlık merkezi olacaklar

Bölgenin sağlık merkezi olacaklar -Kafkas Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği yeniliklerle Kars, Ardahan, Iğdır ve Artvinden gelen hastalara modern koşullarda sağlık hizmeti ve


KARS (A.A) - Kafkas Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği yeniliklerle Kars, Ardahan, Iğdır ve Artvinden gelen hastalara modern koşullarda sağlık hizmeti veriyor.
     Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinin 2006 yılından bu yana hizmet verdiğini belirterek, geçen yıl eğitim ve sağlık hizmeti verdikleri binadan yeni binalarına taşındıklarını söyledi.
     Yeni hizmet binasının 35 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Kaya, 16 ayrı serviste hastalara hizmet verildiğini ifade ederek, Anjiyo, biyokimya, patoloji, mikrobiyoloji, kan merkezi, ameliyathanemiz ve poliklinikler, radyoloji ve acil servis bölümlerimiz bulunuyor. Bir tıp fakültesi hastanesinde olması gereken her şeye sahibiz dedi.
     Çevre illerden gelen hastalarla birlikte günlük bin hastaya hizmet verdiklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:
     Bu ay itibarıyla yatak doluluk oranımız yüzde 80. Hastanemizde 250 yatağımız buluyor. Hastanede 24 profesör, 3 doçent, 43 yardımcı doçent doktor ve 12de uzmanla, 30 asistan arkadaşımız görev yapıyor. Kafkas Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi sadece Kars iline hizmet vermiyor. Kars, Ardahan, Iğdır, Artvinin bir bölümüne sağlık hizmeti veriyoruz. Bir yıl öncesine kadar 15 öğretim üyesi ve 12 asistanla hizmet vermeye çalışan bir hastaneydik. Şu anda 117 hekimle hizmet veren bir hastane haline dönüştük. 2 servisimiz vardı bir yıl içinde 16 servise çıktık. Bir yıl içinde büyüme hızımız yüzde 800lerde. Bire 8 oranında büyüdük.
    
     -2013te onkoloji hastanemiz hizmete açılacak-
    
     Yrd. Doç. Dr. Kaya, Onkoloji hastanesinin 2013 yılının Kasım ayında tüm birimleriyle hizmete gireceğini ifade etti.
     Onkoloji Hastanesi ve Nükleer Tıp Merkezini tamamladıktan sonra sağlığın birinci merkezi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:
     Sağlık da birtakım eksiklikler vardı, hala daha var. Biz bu eksiklikleri tamamlamak için buradayız. Bir anjiyo ünitesi Kars bölgesinde yoktu ama şu anda var. Dolayısıyla kalp krizi geçiren bir hastanın Ardahandan, Iğdırdan ve Karstan Erzuruma gitmesi 2.5-3 saati alıyordu. Bu da sert geçen kış mevsimi ve buzlanmanın karlanmanın fazla olduğu bölgede bazen 5-6 saati buluyordu. Çok şükür bizim hastanemizde anjiyo ünitesi aktif olarak çalışmakta.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bölgenin sağlık merkezi olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER