Bölgenin en modern otobüs terminali olacak

Bölgenin en modern otobüs terminali olacak -Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı devam ediyor


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapımına başlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatının devam ettiği bildirdi.
     Bahçeci yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir-Ankara karayolu Meytaş Kavşağında yapımına başlanan terminalin bittiğinde Kırşehirin ihtiyacı olan modern ve tüm donanımlarını içinde barındıran bir terminal alacağını belirtti.
     İnşaatı tamamlanıp hizmete girdiğinde bölgenin ve Türkiyenin en modern şehirlerarası otobüs terminali olacağını ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti:
     Şehirlerarası otobüs terminalimiz betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşacak. İlk aşama olarak temel hafriyat kazısı yapılarak, temel atlı blokaj serimi ve sıkıştırması yapıldı. Ortalama olarak 15 santimetre kalınlığında grobeton dökülerek, üst tarafına çift kat su yalıtımı eklendi. Su yalıtımı üstüne ise koruma betonu yapıldı. Son olarak radye temelin demirleri bağlama işlemi yapılıyor. Toplam 7400 metrekare arazi alanına sahip şehirlerarası otobüs terminali projemiz, 4855 metrekare inşaat alanı, 12 adet peron, 4 adet kapalı otobüs parkı, 2 adet kapalı tamir bakım ünitesi, bekleme holü, kafeterya, personel kafeterya, satış kiosku, mescit, emanet ofisi, emanet depo, bilet satış holü, bilet satış ofisi, çalışma ofisi, seminer salonu, müdür ofisi, zabıta ofisi, polis ofisi, tamir bakım atölyesinden oluşmaktadır.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Bölgenin en modern otobüs terminali olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER