Boluda bir ayda 110 kişi dolandırıcılıktan

Boluda bir ayda 110 kişi dolandırıcılıktan gözaltına alındı


BOLU (A.A) - Boluda da son bir ay içerisinde dolandırıcılık suçundan aranan 110 kişi gözaltına alındı.
     Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, günümüzde geleneksel suç türlerinin gelişen teknolojiyle birlikte değişim gösterdiği, dolandırıcılığında bu süreçte değişim gösteren bir suç türü olduğu belirtildi.
     Türkiyede cep telefonu kullanımının gittikçe arttığının ifade edildiği açıklamada, "Cep telefonu kullanımının artmasıyla bilikte dolandırıcıların sayısı arttı. Vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görevli yetkili olarak tanıtan dolandırıcılar, cep telefonu aracılığı ile vatandaşlardan ,hastanede tedavi görmekte olan yardıma muhtaç vatandaşlara yardım, bahanesiyle para talep etmekte" ifadelerine yer verildi.
     Boluda bu yöntemi kullanan 110 dolandırıcının yapılan takipler sonucu yakalandığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Emniyet ekiplerimiz vatandaşlarımızı arayarak, Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle para göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz şeklinde uyarılarda bulunarak, dolandırıcıları engellemeye çalışıyor. Emniyet ekipleri yaptıkları uyarılarda kendilerini arayan kişileri 155 Polis İmdat numarayı arayarak gerekli yardımları almalarını öneriyor."
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda bir ayda 110 kişi dolandırıcılıktan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER