Bolu Valisi Özçimen:

Bolu Valisi Özçimen: Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi, ekonomik büyüme ve kalkınmanın da önemli bir bileşenidir


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi, ekonomik büyüme ve kalkınmanın da önemli bir bileşenidir dedi.
     Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bolu Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
     Bolu TSO Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Valisi İbrahim Özçimen, günümüzde, dinamik bilgiye dayalı ekonomi anlayışında, yüksek kalitede hizmet ve üretim yaratmak için, mantıksal yargı, tanı koyma ve analizin yanında gelecekteki sonuçları ve eğilimleri tahmin etmek, olanak ve olasılıklara ilişkin güvenilir tablolar çizmek, rekabetçi ve sonucu temelden etkileyebilecek stratejik planlar yapmak vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi.
     Bölgesel gelişmeyi planlamak, sürdürülebilir kalkınma ve istikrarlı büyümeyi yerelden sağlamak, bölgesel potansiyellerini dünyaya tanıtarak, yabancı ve yerli tüm yatırımların, girişimcilerin önünü açmak Kalkınma Ajanslarının temel sorumluluk alanlarını oluşturmaktadır diyen Özçimen, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi, ekonomik büyüme ve kalkınmanın da önemli bir bileşenidir. Ekonomik değer üreten girişimci yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır. Ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar, teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Dolayısıyla girişimci ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yaratılmasında ve üretim faaliyetlerinde anahtar faktördür.
     Özçimen, Uluslararası girişimcilik endeksinde kullanılan 100 yetişkin içinde şirket kuran insanların sayısına bakıldığında Türkiyenin 29 ülkeden daha az sayıda girişimciye sahip olduğunu, Türkiyede her 100 yetişkin içinde şirket kuranların sayısının 4,6 iken bu sayının Meksikada 18,7, İrlandada 12 ve ABDnde 11,7 olduğunu vurguladı. Özçimen, yeni kurulan şirket sayıları açısından da Türkiyenin iyi bir performans gösteremediğini savundu.
    
     -Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi-
    
     Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak sertifika almanın, KOSGEBin girişimcilere sağladığı 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık desteğin ön şartı olduğunu vurgulayan Özçimen konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     Yani bu koşulu görmeden destekleri alamıyorsunuz. Pazardaki fırsatı tanımlayan, değerlendiren ve iş fikrini oluşturan girişimciye verilen girişimcilik eğitimi ile hem başarılı bir iş planının nasıl oluşturulacağı anlatılmakta hem de eğitim sonrası verilecek sertifika ile KOSGEBin Yeni Girişimci Desteğine başvuru hakkı kazandırılarak, girişimcinin iş fikrini hayata geçirmek için gereksinim duyulan kaynağa ulaşması sağlanmaktadır.
     Konuşmaların ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kursiyere katılım belgeleri verildi.
     Düzenlenen tören Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekilerin kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Bolu Valisi Özçimen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER