Borçkada İşaret Dili Eğitimi kursu başladı

Borçkada İşaret Dili Eğitimi kursu başladı


ARTVİN (A.A) - Borçkada İşaret Dili Eğitimi kursu başladı.
     Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konferans salonundaki kursun açılışına, Kaymakam Fatih Kızıltoprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu eğitmeni Seçil Tanrıverdi, Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hatice Nur Ersöz, Borçka ve Murgul ilçeslerindeki daire amirleri katıldı.
     Kaymakam Kızıltoprak, yaptığı konuşmada, vatandaşa hizmet ederken onun derdini iyi anlamaları ve iyi iletişim kurmaları gerektiğini belirterek, Konuşurken, konuşan insanlarımız arasında problemler olabiliyor. Bir de konuşamayanlar var, biz bunları hep unutmuşuz. İlçemizdeki kamu personelimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızdaki yetkililerin duyarlılık gösterip hayatımızda her daim gerekliliği bulunan bu kursa katılmaları önem arz ediyor dedi.
     Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ersöz ise eğitimin Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu tarafından görevlendirilen eğitmen Seçil Tanrıverdi tarafından verildiğini ifade ederek, Artvin ili ve ilçelerindeki kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarındaki personele yönelik açılan işaret dili eğitimine yoğun katılım oldu. İşitme engellilerin, toplumla her ortamda rahat iletişim kurabilmesi için işaret dili eğitiminin gerekliliği her kesim tarafından kabul edilmektedir. Bu amaçla Artvin Engelliler Spor Kulübü Artvinde bir ilke imza atarak örnek proje yürütmektedir. Bizler sağlıklı insanlara, işaret dili eğitimi vererek iletişimdeki engelleri bu şekilde kaldırıyoruz diye konuştu.
     Günde 8 saat olmak üzere toplam 120 saat sürecek 15 günlük kursun ardından katılımcılara eğitim sertifikası verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Borçkada İşaret Dili Eğitimi kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER