Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük:

Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük: Borçkanın kanalizasyon çalışmaları yüklenici firma tarafından en geç Haziran ayının ortalarında tamamlanacak


ARTVİN (A.A) - Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Borçkanın kanalizasyon çalışmalarının yüklenici firma tarafından en geç Haziran ayının ortalarında tamamlanacağını bildirdi.
     Küçük, yaptığı açıklamada, ilçenin altyapısını iyileştirmek ve kalıcı bir değer yaratabilmek için çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.
     Küçük, 2014 yılında DSİ tarafından Öksüzler Mahallesinde mini arıtma tesisi yapılacağını ifade ederek, Bu tesisin finansal kaynağının yüzde 50si devlet tarafından hibeli kredi, yüzde 50si ise belediye bütçesinden karşılanacaktır dedi.
     Kanalizasyon hattının Çoruh tarafından geçtiğini kaydeden Küçük, şunları söyledi:
     Kazı çalışmaları zaman zaman 7 metre derinliklere kadar inebiliyor, bu derinlik rakamının, yerleşim yerlerinde binaların, evlerin temelinde probleme neden olacağı düşünülerek, kanalizasyon kazı çalışmaları Çoruh sahili boyunca ilerliyor. Sahil üzerinde devam eden kanalizasyon hattı ile risk taşıyan meskenlerin bağlantılarında çıkabilecek olası sorunları bertaraf etmek için riskli olan meskenlerle, kanalizasyon hattına bağlantılar bacalar sayesinde sağlanacaktır. Borçkanın kanalizasyon çalışmaları yüklenici firma tarafından en geç Haziran ayının ortalarında tamamlanacak. Bunun yanında kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığı yerlerde parke taşları eskisi gibi dizilerek düzeltiliyor.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER