Bosna Hersek heyeti Kütahyada

Bosna Hersek heyeti Kütahyada -Tesanj Belediye Başkanı Sisic başkanlığındaki heyet, Emet ilçesindeki bor tesislerini inceledi -Sisic: Türkiyenin, dünya bor üretimi ve satışında söz sahibi olmasından çok mutluyuz (Fot


KÜTAHYA (A.A) - Bosna Hersekin Tesanj kenti belediye başkanı Fuad Sisic başkanlığındaki heyet, Kütahyanın Emet ilçesinde, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait bor tesislerini inceledi.
     Kütahyanın kardeş şehri Tesanjdan gelen Sisic, Müftü Ejub Dautovic, Başimam Fuad Ömerbasic, Belediye Meclisi Başkanı Zehrudin Krusko ile yerel yöneticiler Alic Kasım, Ahmic Muharem ve Solo Hasan, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Emet Bor İşletmesinin Borik Asit Fabrikasında düzenlenen toplantıda, İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Savaştan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Savaş, Türkiyenin bor rezervinin yaklaşık yüzde 70ine sahip olan işletmede yürütülen bor cevherinin işlenmesi ve borik asit üretim çalışmalarıyla borun kullanım alanlarını anlattı.
     Heyet, Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buharanın da hazır bulunduğu toplantının ardından Borik Asit Fabrikasında inceleme yaptı. İşletme Teknik Müdürü Ramazan Bütüner, konuklara borik asidin üretim aşamalarını gösterdi.
     Sisic, işletmenin sosyal tesislerinde onurlarına verilen yemek sonrası yaptığı konuşmada, Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek halkının uzun yıllar zulüm gördüğünü belirterek, dost ve kardeş ülkelerle ilişkilerini hızla geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinde Kütahyanın ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Sisic, şöyle konuştu:
     Kardeş kentimiz Kütahya, Tesanja bir camiyle çeşitli eserler kazandırmıştır. Bundan dolayı teşekkürlerimizi sunmak amacıyla Kütahyaya geldik. Kütahyada Valimiz Kenan Çiftçi ve Belediye Başkanımız Mustafa İça, bizi çok sıcak karşıladı. Daha sonra Emete geldik. Burada Emet Bor İşletmesinin maden sahalarını ve dünyadaki iki borik asit fabrikasından biri olan tesisleri gezdik, gördük. Çok geniş bilgiler edindik. Türkiyenin, dünya bor üretimi ve satışında söz sahibi olmasından çok mutluyuz.
     Konuk heyet üyeleri, daha sonra uçakla Bosna Herseke gitmek üzere İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bosna Hersek heyeti Kütahyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER