Boydak Vakfında 500 bin lira yardım

Boydak Vakfında 500 bin lira yardım


KAYSERİ (A.A) - Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının son son 1 ay içerisinde fakir aileler ve öğrenciler ile okullara toplam 500 bin lira yardım yaptığı bildirildi.
     Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı Müdürü Halit Bayhan, yaptığı açıklamada, Boydak Holding tarafından kurulan ve 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren vakfın, Ramazan ayının ardından yardıma muhtaç ailelere, ilköğretim öğrencilerine ve okullara yönelik başlattığı yardım projesinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
     Kayseri-nin yanı sıra Türkiye-nin her bölgesine ulaşma hedefini taşıyan vakfın son 1 ayda fakir ailelere, ilköğretim öğrencilerine ve okullara yaptığı yardımların toplamının 500 bin liraya ulaştığını ifade eden Bayhan, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımı, ilköğretim öğrencilerine eğitim araç ve gereç yardımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Bayhan, şunları anlattı:
     Yardım kampanyalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yardımlarımızı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için sürdürüyoruz. Türkiyenin çeşitli bölgelerinden toplam 5 bin 500 ilköğretim öğrencisine, her bir öğrencinin yaklaşık bir yıllık eğitim ihtiyacını karşılayacak kadar kırtasiye malzemesi dağıtımını tamamladık. Bununla beraber, 10 ayrı okulun her birine 10 bin liralık demirbaş malzemesi desteği verdik.
     Boydak Holding hissedarları tarafından 2007 yılında kurulan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının son dönem içerisinde hayata geçirdiği yardım kampanyası, Kayserinin Pınarbaşı, Bünyan, Sarıoğlan ve Tomarza ilçeleri başta olmak üzere, Sivasın Gemerek ilçesi, Yozgatın Çayıralan ve Kahramanmaraşın Göksun ilçelerini kapsıyor.
     Kampanya, proje kapsamında yer alan ilçelerin kaymakamlıkları bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülüyor.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Boydak Vakfında 500 bin lira yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER