Bozok Üniversitesi, yerleşkelerini ağaçlandıracak

Bozok Üniversitesi, yerleşkelerini ağaçlandıracak


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitenin Erdoğan Akdağ yerleşkesi ile Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu ve Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu yerleşkelerine 100 bin fidan dikileceğini bildirdi.
     Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Yunus Güneş, Yozgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Sülbü ve Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Yunus Ünal, Rektör Uçarı makamında ziyaret etti.
     Uçar da Orman Bölge Müdürlüğü ile yakın işbirliği içerisinde yürütülen yerleşkelerin ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesine yönelik çalışmanın son aşamaya geldiğini belirtti.
     Öğrenciler ile akademik ve idari personel için daha yeşil, daha estetik ve en önemlisi de daha yaşanılabilir bir kampüs hedeflediklerine belirten Uçar, merkez ve diğer yerleşkeleri içine alan projede yaklaşık 100 hektarlık alana çeşitli türlerde 100 bin fidan dikileceğini söyledi.
     Uçar, üniversite yerleşkesinin çeşitli ağaç popülasyonlarını içinde barındıran yemyeşil doğal bir orman görünümüne kavuşacağının altını çizdi.
     Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ise, orman alanlarının dışının da ağaçlandırılmasına yönelik çıkan yeni yasa kapsamında başta üniversiteler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik çalışmalarının taraflarınca yürütüldüğüne dikkat çekerek, Bozok Üniversitesi ile bu kapsamda ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini hatırlattı.
     Bozok Üniversitesi ile yapılacak olan protokolle yerleşkelerin ağaçlandırılma çalışmalarının alınacak toprak tahlilleri sonucu uygun türlerin belirlenmesi ile birlikte en kısa sürede başlanacağına vurgulayan Kara, ağaçlandırma çalışmalarının ileriye dönük bir yatırım olması açısından oldukça önemli olduğunun kaydetti.
     Rektör Uçar, Ahmet Kara ve beraberindekilere çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesi, yerleşkelerini ağaçlandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER