Bozok Üniversitesinde mezuniyet töreni

Bozok Üniversitesinde mezuniyet töreni -Rektör Prof. Dr. Uçar: -"2013 yılı itibariyle 2 bin 196 mezun arkadaşımızı bu gün uğurluyoruz"


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesinde 2012-2013 eğitim döneminde mezun olmaya hak kazanan 2 bin 196 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Erdoğan Akdağ yerleşkesindeki spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir yol aldığını kaydetti.
     Öğrencilerini ve çalışanlarına güzel yaşam alanları sunmayı hedeflediklerini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:
     "Bugün artık bilginin hızla üretildiği ve bir o kadar da hızla tüketildiği bir çağda yaşıyoruz. Bu çağın ihtiyaçlarına ve gereklerine ayak uydurmak için üniversitelerin gerekliliğini göz ardı etmeden yatırımların buna göre ayarlanması gerekmektedir. Üniversiteler lokomotif güç olarak bir kenti bulunduğu konumdan ekonomik ve sosyal anlamda daha iyi şartlara taşıyabilecek en önemli güçlerden biridir."
     Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyen Uçar, "2013 yılı itibariyle 2 bin 196 mezun arkadaşımızı bu gün uğurluyoruz. Üniversitemiz 7 yaşında, ancak genç üniversitemiz, kurulduğu günler düşünüldüğünde büyük bir yol aldı. Bu 7 yılda öğrenci, akademisyen ve idari personel sayısında yüzde 100lük bir artışla, altyapı yatırımlarında yüzde 200lere varan artışlarla hızla büyümeye devam ediyor" dedi.
     Konuşmaların ardından, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksek okullarda birinci olan öğrenciler yaş kütüğüne plaket çaktı.
     Bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diplomalarıyla birlikte, plaket ve hediyeleri verildi. Öğrenciler daha sonra hep birlikte keplerini havaya fırlattı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER