Bozüyükte Türk Metal Sendikası üyeleri eylem

Bozüyükte Türk Metal Sendikası üyeleri eylem yaptı


BİLECİK (A.A) - Türk Metal Sendikası Bozüyük Şubesi üyeleri eylem yaptı.
     İsmet İnönü Caddesi İlçe Emniyet Müdürlüğü Kavşağında toplanan Şube Başkanı Cemal Güney ve yaklaşık 700 sendika üyesi, slogan attı. Grup, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Güney, burada yaptığı konuşmada hem Türk Metal hem de metal işçileri olarak çok ciddi bir süreçten geçtiklerini söyledi.
     Karşılarında metal işçilerini mağdur etmek isteyenlerin olduğunu öne süren Güney, "Karşımızda ekmek için başlattığımız mücadeleyi anlamayanlar var. Karşımızda inat var, dayatma var. Ama öyle de olsa böyle de olsa bu süreci biz zafere taşıyacağız. Bu süreci, bizim dayanışmamız zafere taşıyacak" dedi.
     Bu sürecin, sadece bir sözleşme süreci olmadığını, aynı zamanda bir mücadele süreci ve onur mücadelesi olduğunu ifade eden Güney, şöyle konuştu:
     "Biz, insanca yaşamak ve insanca çalışmak için mücadele veriyoruz. Biz sendikamıza inandık, sendikamız bize inandı. Kenetlendik, birleştik, tek bilek, tek yürek olduk. Şimdi de tek yumruğuz. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak için mücadele bayrağımızı açtık. Bayrağımız her yerde her zaman dalgalanacak. MESS patronları, insanca yaşamaya, insanca çalışmaya evet diyene kadar dalgalanacak. Bu sözleşme dönemi, bizim için bir aynadır. Artık bu aynada güzel ile çirkin, doğru il yanlış ortaya çıkmıştır. Kimin ne olduğu belli olmuştur. Bu mücadele 4 ay önce başladı. MESS patronlarına karşı mücadelemiz devam ediyor. Bizler metal işçileri olarak karar verdik, biz üretelim, kazandıralım, kazanalım diyoruz. Barış istiyorlarsa işte elimizi uzatıyoruz. Masada görüşsek de, grev de olsa, bir gün sürse, yüz gün, bin gün sürse de bu yoldan dönmeyeceğiz."
     Grup daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte Türk Metal Sendikası üyeleri eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER