Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Türk Metal Sendikası üyeleri eylem yaptı


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Bozüyük ilçesinde, Türk Metal Sendikası üyeleri eylem yaptı.
     Türk Metal Sendikası Bozüyük Şube Başkanı Cemal Güney ve sendika üyesi işçiler, 3 Mayısta yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadıkları ve 6 Mayısta grev kararı aldıklarını öne sürerek sendika binasından yaklaşık 300 metre yürüyerek Cumhuriyet Meydanına geldi. Üyeler burada slogan attı.
     Güney, yaptığı konuşmada bir insan için en büyük değerin, yaşama hakkı olduğunu belirterek, "İnsanlar, ayakta durabilmek, yaşamak için çalışırlar. Alın teri, göz nuru dökerler, emek harcarlar. Bunların karşılığında tek bir şey isterler, insanca yaşamak" diye konuştu.
     Metal işçileri olarak, yıllardır çalıştıklarını ifade eden Güney, şunları söyledi:
     "Bizler, fabrikalarımızı, tezgahlarımızı koruduk, işimizi, işyerimizi sevdik. İşimiz ve işyerimiz için her şeyi yaptık. Patronlar, fabrikalar ve Türkiye kazandı. Fakat biz hakkımızı alamadık. Şimdi alacağız, şimdi biz kazanacağız. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) her yerde diyalog ve uzlaşma yanlısı olduğunu söyler. Biz görüşmelere 6 Ocakta başladık, 4 Martta ise masadan kalktık. Çağrı üzerine yine 3 Mayısta masaya oturduk. Fakat gördük ki, diyalog ve uzlaşma palavraymış. Çünkü biz masada, dayatmacı ve uzlaşmaz bir MESS gördük. Haklı olduğumuz için 2 aydır meydanlardayız. Hakkımızı alana kadar da meydanlarda olacağız. 6 Mayısta grev kararımızı aldık. Çünkü MESSten karşılık alamadık. Çok yakında grevde olacağız. Biz ne gerekiyorsa onu yaptık. Gerisini onlar düşünsün."
     Güneyin konuşmasının ardından kalabalık dağıldı.
     Öte yandan Türk Metal Sendikasının eylemine, MHP Bozüyük ilçe Başkanı Murat Köftecioğlu da destek verdi.
    
     -Toplum Destekli Polisten, kuyumculara uyarı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelleri tarafından kentte faaliyet gösteren kuyumcular ziyaret edilerek uyarıcı broşür dağıtıldı.
     Toplum Destekli Polisler, kuyumcu dükkanlarındaki güvenlik önlemlerini denetleyerek, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemleri anlattı.
     Ekipler, dükkanlara güvenlik kamerası ve alarm sistemi kurulması konusunda uyarılarda bulunarak, yaşanması muhtemel olaylarla ilgili çeşitli broşürler dağıttı.
     Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, kentte bu tür ziyaretlerin devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER